Članci s tagom: stecaj

 • Dosjei Adria: Potrošili krivi ljudi

  Dosjei Adria: Potrošili krivi ljudi

  Ovo je četvrti u seriji od šest tekstova 'Adrio bella' , o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria.

 • Predstečajna kockica čokolade

  Predstečajna kockica čokolade

  Najteže je započeti prvu rečenicu. Puno teže nego zagristi komad čokolade. Ovo drugo ide tako lako, jedan red pretvara se u dva, pa u tri, četiri i odjednom ližeš (...)

 • Adria Zadar: Očajne radnice blokirale dolazak stečajnog upravitelja

  Adria Zadar: Očajne radnice blokirale dolazak stečajnog upravitelja

  Radnice zadarske tvrtke za preradu ribe Adria, u kojoj je u utorak pokrenut stečajni postupak , nastavile su i tijekom srijede s blokadom u krugu tvornice.

 • Žene Brodosplita uz žene Uzora

  Žene Brodosplita uz žene Uzora

  Radnice splitskog Uzora već mjesecima nisu primile plaću. Unatoč tomu i dalje rade i nadaju se da će pokretanjem stečaja dobiti barem dio zarađenog novca. Danas su im potporu pružile članice Nazavisnog sindikata Brodosplita. Na žalost, bojimo se da i nas čeka ovaka sudbina i apeliram na sve instutucije da pomognu, neka ne dopuste da se više radi ovo što se radilo, izjavila je Blaženka Ercegović iz Nezavisnog sindikata Brodosplita.

 • Tko je dozvolio propast Kamenskog?

  Tko je dozvolio propast Kamenskog?

  'Do propasti Kamenskog nije moglo doći bez nečije političke zaštite', rekao je u utorak Tomislav Tomašević, predsjednik Zelene akcije ispred Trgovačkog suda u Zagrebu. Naime, tamo je u tijeku skupština vjerovnika Kamenskog. Radnice propalog tekstilnog diva okupile su se pred zgradom suda u nadi da će neovlašteno uknjiženje na imovinu tvrtke biti poništeno, a novac koji im duguju isplaćen.

 • Radnice Kamenskog predale kaznenu prijavu DORH-u

  Radnice Kamenskog predale kaznenu prijavu DORH-u

  Radnice koje su u rujnu ove godine štrajkale glađu, a zatim i stupile u generalni štrajk prije nego li je tvornica otišla u stečaj, jučer su ušetale u zgradu Državnog odvjetništva s prijavom u vidu bijele plahte na kojoj su ručno izvezle imena osoba koje terete za propast tvornice. Iako je riječ o popisu članova Uprave, Nadzornog odbora...Kamenskog d.d., simptomatično je da se popis istih tih ljudi nalazi i na listi suradnika jednog od velikana privatizacijske pljačke - Miroslava Kutle.

 • Koliko će radnice čekati na isplatu plaća?

  Koliko će radnice čekati na isplatu plaća?

  Na zavodu za zapošljavanje uskoro će zasigurno biti i radnice Kamenskog kojima je upravo počeo teći tridesetodnevni otkazni rok. Tvrtka je u stečaju, čeka se prvo ročište, ali plaće za prvih šest mjeseci, osim njih, više nitko i ne spominje. Mnogi su bili, vidjeli, malo tko i pomogao riješiti agoniju koju prolaze one koje pola godine žive bez lipe na računu. Mnoge od njih još čekaju da im stigne obećana jednokratna socijalna pomoć od tisuću kuna. Radni vijek u Kamenskom radnice privode kraju s malo nade da će ikada doći do svojih pet neisplaćenih plaća, troškova prijevoza, toplog obroka. Zakon o osiguranju potraživanja jamči im isplatu triju minimalnih plaća i pola otpremnine...

 • Kamensko napokon u stečaju

  Kamensko napokon u stečaju

  Mimohodom do Trga bana Jelačića i natrag Ilicom prema tvornici, radnice tekstilne tvornice Kamenskog danas su završile svoj mukotrpni štrak započet 29. rujna i od danas bi ponovno trebala krenuti proizvodnja.  Danas će radnice održati sastanak sa stečajnim upraviteljem Zdravkom Mitakom i vidjeti na čemu su. Iako su dobile bitku zbog koje su štrajkale i glađu, budućnost im još nije obećavajajuća. Naime, Trgovački je sud danas utvrdio da se ukupni dug zasad kreće oko 82 milijuna kuna, a ne 40 milijuna koliko je govorio direktor Kamenskog Antun Crljenjak. Vrijednost tvornice se procjenjuje na 127 milijuna kuna.

Iz drugih medija

AEM