Članci s tagom: tomislav-karamarko

 • Europska unija elektroničkih medija poziva hrvatsku Vladu da zaštiti neovisnost HRT-a

  Europska unija elektroničkih medija poziva hrvatsku Vladu da zaštiti neovisnost HRT-a

  Europska unija elektroničkih medija (EBU) pozvala je hrvatsku Vladu da zajamči neovisnost HRT-a u praćenju parlamentarnih izbora u rujnu, priopćilo je u pondjeljak (...)

 • Batarelo se u nepismenom statusu obrušio na aktualnu vlast zbog pilule za dan poslije

  Batarelo se u nepismenom statusu obrušio na aktualnu vlast zbog pilule za dan poslije

  Jedan od najbližih suradnika Željke Markić , čelnik udruge Vigilare , klerikalni konzervativac John Vice Batarelo , koji je široj javnosti poznat po dovođenju (...)

 • Kakve veze imaju dnevno političke teme s feminizmom

  Kakve veze imaju dnevno političke teme s feminizmom

  Osim ako ste na ovaj tekst ili portal nabasali sasvim slučajno, a ovo je prvi tekst koji na njemu čitate, vjerojatno znate da je Libela feministički portal, a ukoliko (...)

 • Ljubav prema vađenju iz konteksta

  Ljubav prema vađenju iz konteksta

  Ako negdje Banskim dvorima cirkulira demagoški priručnik za političare i političarke svih stranaka, onda tvrdnja da je nešto izvađeno/izvučeno iz konteksta vjerovatno (...)

 • Jedan Rektor, dvije stranke - obrazovanje JE na prodaju

  Jedan Rektor, dvije stranke - obrazovanje JE na prodaju

  Na gotovo svim portalima odjeknula je vijest o današnjem sastanku rektora Damira Borasa s predstavnicima nove Vlade, mandatarom Tihomirom Oreškovićem i (...)

 • Je li Hrvatska spremna za predsjednicu?

  Je li Hrvatska spremna za predsjednicu?

  Premda će eventualni izbor gospođe Grabar Kitarović za predsjednicu predstavljati dobrodošlu promjenu duboko ukorijenjenih tradicionalnih društvenih obrazaca, medijsko (...)

 • Karamarkova SOA kršila ljudska prava

  Karamarkova SOA kršila ljudska prava

  SOA i Ured za udruge su Sandri Benčić prekršili prava zajamčena Ustavom i Konvencijom o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda. Tako je odlučio Ustavni sud na (...)

 • Potpisan Sporazum o suradnji za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama

  Potpisan Sporazum o suradnji za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama

  - Potpisivanjem Sporazuma o suradnji između nadležnih državnih tijela i dosljednom njegovom provedbom doprinijet će se pravovremenom i učinkovitom rješavanju konkretnih slučajeva nasilja u obitelji kroz sustav timskog djelovanja, a što će zasigurno rezultirati unaprjeđenjem sustava rada svih državnih tijela kao i osnaživanjem suradnje s organizacijama civilnoga društva, izjavio je ministar Tomislav Karamarko.

 • Udruge za ženska ljudska prava traže Karamarkovu ostavku

  Udruge za ženska ljudska prava traže Karamarkovu ostavku

  Aktivistice iz udruga za ženska ljudska prava traže odgovornost institucija koje su naložile angažiranje policije kao i odgovornost. Posebno se zgražaju zbog činjenice da su aktivisti i aktivistice po hitnoj proceduri dobili mjeru zabrane prilaska Varšavskoj ulici nakon puštanja iz policijske postaje, dok žene žrtve partnerskog nasilja ne mogu biti zaštićene istom mjerom iako su njihovi životi u opasnosti. Zabrinjavajuće je da su u jedan dan donijeli više odluka o mjerama zabrane prilaska, nego u cijeloj praksi u slučajevima nasilja nad ženama od njihovih partnera.

 • Kuća ljudskih prava apelira da se zaustavi policijska represija

  Kuća ljudskih prava apelira da se zaustavi policijska represija

  U cijelosti prenosimo apel kojim udruge okupljene u Kuću ljudskih prava traže hitno prekidanje uhićenja i puštanje privedenih prosvjednika/ica. Podsjetimo, jutros oko 5h započeli su radovi u Varšavskoj ulici u Zagrebu. Stabla su srušena i radnici su započeli sa kopanjem ulaza za podzemnu garažu. Do sada je uhićeno više od stotinu aktivista/ica koji su pružali pasivni otpor i onemogućavali prolazak kamionima na gradilište u Varšavskoj. Udruge okupljene u Kuću ljudskih prava zapanjene su trenutnim djelovanjem policije u Varšavskoj ulici.

Iz drugih medija

AEM