Članci s tagom: tvornica

 • Kako smo živjele i preživjele

  Kako smo živjele i preživjele

  Ovo je posljednji u seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria.

 • Dosjei Adria: Potrošili krivi ljudi

  Dosjei Adria: Potrošili krivi ljudi

  Ovo je četvrti u seriji od šest tekstova 'Adrio bella' , o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria.

 • Bolji od Popaja, jači nego Chuck Norris

  Bolji od Popaja, jači nego Chuck Norris

  Ovo je treći seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria.

 • Nije kriva radnica, što je riba smrdljiva

  Nije kriva radnica, što je riba smrdljiva

  Ovo je drugi u seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria.

 • Svi su moji kaputi i dalje složni

  Svi su moji kaputi i dalje složni

  Iz nekog razloga, kad poželim nešto napisati o sredini u kojoj sam odrasla, svaki put malo ustuknem: kako će ispasti, jesam li uzela u obzir sve što sam htjela, koju (...)

 • Nada Dimić - dvostruka kolektivna amnezija

  Nada Dimić - dvostruka kolektivna amnezija

  Sljedeće subote, 13. rujna u 11 sati u sklopu Urban Festivala13 Natrag na trg! Zagrebački trgovi ne pamte žene bit će organizirana dvosatna šetnja užim centrom (...)

 • Pogledajte video: Što je Sinj bez Dalmatinke?

  Pogledajte video: Što je Sinj bez Dalmatinke?

  Do izgradnje Dalmatinke gradić je mirovao, bez ikakvih većih događaja, jedino je sinjska feratina mještane i mještanke svaki dan odvozila u Split i natrag.

 • Novi početak: Otvoreno Kamensko

  Novi početak: Otvoreno Kamensko

  Ono što je započelo štrajkom glađu i borbom za golo preživljavanje, danas je utočište skromnih žena velikog srca i nosi ime - Udruga Kamensko .

 • VIDEO: 'Radnice su se bojale da će sve propasti'

  VIDEO: 'Radnice su se bojale da će sve propasti'

  Nedaće koje su snašle domaću tekstilnu industriju, točnije Varteks i njegove zaposlenike, našle su se u nesvakidašnjem dokumentarnom filmu koji je snimila Anamaria (...)

Iz drugih medija

AEM