Članci s tagom: usa

 • Abortus bez isprike

  Abortus bez isprike

  Borba za pravo na abortus imala je najviše uspjeha kada nije uključivala obrambeni stav i kompromis, piše Jacobinmag.com. Samo nekoliko tjedana nakon (...)

 • Seksizam u filmskoj industriji: 'Redateljice jednostavno ne dobivaju jednaku šansu za uspjeh'

  Seksizam u filmskoj industriji: 'Redateljice jednostavno ne dobivaju jednaku šansu za uspjeh'

  Američki Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) kontaktirao je redateljice u Hollywoodu kako bi ustanovio je li potrebna pravna intervencija kako bi se (...)

 • Jedna od tri

  Jedna od tri

  Više od sto zajednica i kampusa sudjelovalo je u prvom događanju naziva Jedna od tri – Akcijski tjedan kojim se nastoji probuditi svijest o sigurnom (...)

 • Hrabro za promjene

  Hrabro za promjene

  Neuobičajeno uzbudljiva utrka očekuje saveznu američku državu Teksas iduće godine. Naime, Wendy Davis, demokratska senatorica kandidirala se za guvernerku te države.

 • Što ubija siromašne bjelkinje?

  Što ubija siromašne bjelkinje?

  Časopis Health Affairs (Zdrave stvari) objavio je istraživanje Jaya Olshanskyog, sa Sveučilišta Illinois u Chicagu, o smanjenju očekivane stope životnog vijeka (...)

 • Prva žena na čelu Federalnih Rezervi

  Prva žena na čelu Federalnih Rezervi

  Američki predsjednik Obama danas će nominirati Janet L. Yellen za predsjednicu Federalnih Rezervi (dalje u tekstu FED), objavili su službenici Bijele Kuće (...)

 • Glasujte i borite se

  Glasujte i borite se

  U prostoru hotela Laguna, gdje je održana konferencija "Ravnopravne! Sudjelovanje žena u odlučivanju na lokalnoj razini" , razgovarale smo s jednom od (...)

 • Nepravda na svakom koraku

  Nepravda na svakom koraku

  Transrodne osobe žive s metom na svojim leđima. Svatko tko zaniječe ovu činjenicu – koju je teško prihvatiti u svjetlu nedavne pobjedne bračne jednakosti i "ne (...)

 • Gay je službeno OK u američkoj vojsci

  Gay je službeno OK u američkoj vojsci

  Američki predsjednik Barack Obama potpisao je zakon kojim se prvi put dopušta homoseksualnim osobama u vojsci da slobodno govore o svojoj spolnoj orijentaciji. "To će napokon omogućiti desecima tisuća Amerikanaca da ne moraju živjeti u laži", izjavio je Obama. On je tako i formalno ukinuo zakon popularno nazvan "ne pitaj, ne govori" iz 1993. godine, odbačen u Kongresu prošloga tjedna. Ipak, računa se da će proći još mjeseci dok promjene zažive u vojsci. Računa se da je zbog zakona iz 1993. iz američke vojske otpušteno više od 13.000 ljudi.

Iz drugih medija

AEM