Članci s tagom: zdravko-mamic

 • CMS i GONG: Predsjednica treba deklarirati svoju povezanost s HNS-om i Mamićem

  CMS i GONG: Predsjednica treba deklarirati svoju povezanost s HNS-om i Mamićem

  Centar za mirovne studije (CMS) i GONG osudili su u ponedjeljak nasilje dijela nogometnih navijača, ali i poziv na linč izgrednika, upozorili na loše upravljanje (...)

 • Presedan pred Vrhovnim sudom: Zabranjeno svako javno poticanje diskriminacije LGBT osoba

  Presedan pred Vrhovnim sudom: Zabranjeno svako javno poticanje diskriminacije LGBT osoba

  Priopćenje Lezbijske organizacije Rijeka – LORI, Zagreb Pridea, Domina i Centra za mirovne studije prenosimo u cijelosti. Lezbijska organizacija Rijeka (...)

 • Govor mržnje vraća nas u devedesete

  Govor mržnje vraća nas u devedesete

  "Govor mržnje Ruže Tomašić i Zdravka Mamića na tragu je vremena u kojem se sustavno sprječavao povratak srpskog stanovništva nakon Oluje", upozorila je (...)

 • Je li Zdravko Mamić poticao na nasilje i mržnju?

  Je li Zdravko Mamić poticao na nasilje i mržnju?

  Izvršni predsjednik Dinama, Zdravko Mamić poslijepodne je doveden na saslušanje u zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo koje bi potom trebalo odlučiti hoće li (...)

 • Pravosudna sramota

  Pravosudna sramota

  Nemogućnost uvida u spis, prekidanje i upadanje sudkinje u riječ odvjetnici Lini Budak, te unaprijed pripremljeno obrazloženje razloga odbijanja tužbenog zahtjeva sramotni su rezultati ročišta na kojem je u konačnici i odbijena tužba za diskriminaciju koju su protiv Zdravka Mamića podnijeli Centar za LGBT ravnopravnost i Centar za mirovne studije, navodi se u priopćenju koje potpisuje Marko Jurčić, a koje donosimo u cijelosti.

 • Odbijena udružna tužba protiv Zdravka Mamića

  Odbijena udružna tužba protiv Zdravka Mamića

  Odbijena je udružna tužba Centra za LGBT ravnopravnost protiv Zdravka Mamića na jutrošnjoj javnoj raspravi Županijskog suda u Zagrebu uz obrazloženje sutkinje Jadranke Travaš kako su diskriminatorne izjave izvršnog dopredsjednika NK Dinamo objavljene u Jutarnjem listu 15. studenog 2010. njegov vrijednosni stav a ne izravna i teška diskriminacija.

 • "Počinje sustavni obračun sa diskriminacijom i nasiljem protiv LGBT osoba"

  "Počinje sustavni obračun sa diskriminacijom i nasiljem protiv LGBT osoba"

  Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava Centar za LGBT ravnopravnost izdao je priopćenje vezano uz diskriminaciju LGBT osoba u Hrvatskoj. Priopćenje donosi i inoformaciju o podnesenim udružnim tužbama protiv Vlatka Markovića, Zdravka Mamića i svećenika Franje Jurčevića za izravnu diskriminaciju temeljem spolne orijentacije odnosno za uznemiravanje.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM