Vijesti

 • Zločini u Oluji su odgovornost svih nas!

  Zločini u Oluji su odgovornost svih nas!

  Na stradanja i preuzimanje odgovornosti za zločine za vrijeme Oluje upozorile su organizacije Centar za žene žrtve rata – ROSA (Zagreb), Centar za građansku hrabrost (Zagreb), Srpski demokratski forum (Zagreb) i Ženska mreža Hrvatske , uz podršku Žena u crnom (...)

 • Mističnost i energija pod znakom ženskog stvaralaštva

  Mističnost i energija pod znakom ženskog stvaralaštva

  Unutar programskog pravca Kuhinja Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture pokrenut je ovoga ljeta novi glazbeni program – Ciklus Furioza – koji u Rijeku dovodi sjajne ženske glazbenice. Riječane i Riječanke te njihove goste_šće očekuje (...)

 • U Japanu manipulirali rezultatima ispita kako bi manje žena upisalo medicinu

  U Japanu manipulirali rezultatima ispita kako bi manje žena upisalo medicinu

  Medicinsko sveučilište u Japanu sustavno diskriminira žene koje se žele upisati na studij medicine jer smatraju da one češće odustaju od studija nakon što osnuju obitelj. Prema natpisima 'The Yomiuri Shimbun' novina 'Tokyo Medical University' manipulirao je rezultatima prijemnih ispita (...)

 • Vlada donijela novi Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja

  Vlada donijela novi Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja

  Vlada Republike Hrvatske donijela je novi ažurirani Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja . Danom donošenja novog Protokola prestaje se primjenjivati Protokol iz rujna 2014. godine. Vlada Republike Hrvatske je 2012. godine donijela prvi Protokol o postupanju u slučaju (...)

 • Objavljen priručnik s primjerima radionica iz građanskog odgoja i obrazovanja

  Objavljen priručnik s primjerima radionica iz građanskog odgoja i obrazovanja

  U sklopu projekta "European Wide Web of Youth Work" kojeg u Hrvatskoj provodi Mreža mladih Hrvatske , objavljen je priručnik #SkillMe , a bavi se temom neformalnog učenja. Ovaj priručnik namijenjen je početnicima koji provode radionice za mlade u svakodnevnom radu, a nastao (...)

 • U što se pretvorila hrvatska policija koja je pomagala izbjeglicama?

  U što se pretvorila hrvatska policija koja je pomagala izbjeglicama?

  Inicijativa Dobrodošli! poziva pripadnike i pripadnice policije da zaustave šutnju i istjerivanje izbjeglica te isprave nepravdu koja se čini čuvanjem granica i istjerivanjem ljudi koji samo traže sigurnost. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: U jeku javnih pohvala (...)

 • Crowdfunding kampanja za feminističko okupljanje u Litvi!

  Crowdfunding kampanja za feminističko okupljanje u Litvi!

  Organizacija 'The Emma Social Center' u Kaunasu, u Litvi pokrenula je crowdfunding kampanju kojom se želi prikupiti novac za organizaciju feminističkog okupljanja u kolovozu. Okupljanje će se održati 24., 25. i 26. kolovoza te će se analizirati postojeći i istraživati novi načini (...)

 • Kurdski izbjeglica Nurettin Oral napokon pušten na slobodu!

  Kurdski izbjeglica Nurettin Oral napokon pušten na slobodu!

  Nakon više od godinu dana osječkog pritvora Nurettin Oral je danas napokon biti pušten na slobodu, priopćava Centar za mirovne studije (CMS). Prenosimo njihovo priopćenje: Švicarsko veleposlanstvo će gospodinu Oralu osigurati vraćanje u Švicarsku, zemlju u kojoj već 13 (...)

 • Zagreb očima beskućnika i beskućnica

  Zagreb očima beskućnika i beskućnica

  Zagreb je ovog mjeseca dobio svoju prvu anti-turu, turu koja građanima i turistima pokazuje drugu stranu poznatih gradskih lokacija . Invisible Zagreb (Nevidljivi Zagreb) rezultat je suradnje agencije za društveno odgovorne projekte Brodoto s humanitarnom udrugom Fajter, a (...)

 • Uključivanje Roma u hrvatsko društvo: istraživanje baznih podataka

  Uključivanje Roma u hrvatsko društvo: istraživanje baznih podataka

  Centar za mirovne studije je objavio publikaciju "Uključivanje Roma u hrvatsko društvo: istraživanje baznih podataka" kojom su predstavljeni podaci sveobuhvatnog i multi-metodološkog istraživanja o Romima u Hrvatskoj. Rezultati istraživanja pokazuju da je u mjesecu koji je (...)

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM