Vijesti

 • Tjedan psihologije: Zamjenjujemo zablude znanošću

  Tjedan psihologije: Zamjenjujemo zablude znanošću

  Povodom Tjedna psihologije, Zagrebačko psihološko društvo započelo je akciju "Zamjenjujemo zablude znanošću!" . Od 19. do 23.veljače, na stranicama Društva bit će predstavljena po jedna zabluda i odgovarajuće znanstveno objašnjenje.

 • Osmomartovski noćni marš: Marširajte s nama utabanim stazama stoljetnog ženskog otpora!

  Osmomartovski noćni marš: Marširajte s nama utabanim stazama stoljetnog ženskog otpora!

  "8. mart danas simboličko je i stvarno mjesto okupljanja borbi za bolji svijet. Sve borbe - za prava žena, za javne resurse i usluge, za humane uvjete rada, za slobodu i autonomiju - prožimaju se u jednu borbu. Osmomartovski noćni marš dio je te borbe - borimo za naša prava danas, ali i za prava (...)

 • Svjetski dan socijalne pravde: Bez kvalitetnih radnih mjesta nema socijalne pravde

  Svjetski dan socijalne pravde: Bez kvalitetnih radnih mjesta nema socijalne pravde

  Povodom Svjetskog dana socijalne pravde, koji se obilježava 20 veljače, priopćenjima su reagirali Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) te Platforma 112 . SSSH napominje kako su za ovogodišnju temu Svjetskog dana socijalne pravde Ujedinjeni narodi izabrali su dostojanstveni rad, (...)

 • Žene su češće žrtve seksualnog uznemiravanja i uhođenja na internetu

  Žene su češće žrtve seksualnog uznemiravanja i uhođenja na internetu

  Europski institut za ravnopravnost spolova (EIGE) u publikaciji " Nasilje nad ženama i djevojkama na internetu" bavi se ovim rastućim globalnim problemom. Istraživanja pokazuju da svaka treća žena doživi neki oblik nasilja tijekom svojeg života, a procjenjuje se da je svaka (...)

 • Nema revolucije bez solidarnosti!

  Nema revolucije bez solidarnosti!

  Valentinovo se obilježava 14. veljače te se taj dan diljem svijeta provodi kampanja One Billion Rising . Ovogodišnji moto kampanje glasio je RISE! RESIST! UNITE!, a tema je bila "Solidarnost protiv eksploatacije žena" te se kroz pjesmu i ples ukazalo na problem nasilja prema ženama.

 • Srđ je naš - nastavak borbe unatoč ušutkivanjima!

  Srđ je naš - nastavak borbe unatoč ušutkivanjima!

  Zelena akcija i inicijativa "Srđ je naš" podnijeli su prošli tjedan novu tužbu protiv lokacijske dozvole za projekt apartmanizacije na Srđu, nakon što je ista izdana početkom ove godine u sjeni blagdana. Aktivisti i aktivistkinje kreću u novu pravnu bitku kako bi još (...)

 • Pravna država ili Duh Sveti kao zaštitnik zlostavljanih žena?

  Pravna država ili Duh Sveti kao zaštitnik zlostavljanih žena?

  Platforma 112 – za Hrvatsku vladavine prava reagirala je povodom istupa profesora Tončija Matulića o Istanbulskoj konvenciji na tribini u Europskom domu "Može li Istanbulska konvencija spriječiti nasilje u obitelji i obvezuje li ona Hrvatsku na uvođenje rodne ideologije".

 • U jednom danu prikupljeno 200% traženog iznosa za slikovnicu 'Moja dugina obitelj'!

  U jednom danu prikupljeno 200% traženog iznosa za slikovnicu 'Moja dugina obitelj'!

  Udruga Dugine obitelji započela je jučer crowdfunding kampanju "Moja dugina obitelj – slikovnica o djeci istospolnih roditelja" i u samo 24 sata prešla je dva početna cilja postavljena kampanjom: osiguravanje sredstava za tisak još 1000 slikovnica, te osiguravanje sredstava za tisak (...)

 • 'Moja dugina obitelj': Donirajmo za još tisuću!

  'Moja dugina obitelj': Donirajmo za još tisuću!

  Danas je službeno započela crowdfunding kampanja za tisak 1.000 novih primjeraka "Moje dugine obitelji" , prve hrvatske slikovnice o djeci s istospolnim roditeljima. Kampanji možete pristupiti na crowdfunding platformi Indiegogo OVDJE.

 • Peticija: Ne damo Uljanik!

  Peticija: Ne damo Uljanik!

  Inicijativa za obranu Uljanika ovaj je tjedan i preko društvenih mreža pokrenula peticiju za spas brodogradilišta koje je od velikog značaja za gospodarstvo Pule i život njenih građana i građanki. Njihove zahtjeve prenosimo u cijelosti: Budimo svjesni da živimo u (...)

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM