Vijesti

 • 'Nakon pobačaja donijela sam odluku da ću svima pričati o tome baš zbog stigme'

  'Nakon pobačaja donijela sam odluku da ću svima pričati o tome baš zbog stigme'

  Platforma za reproduktivnu pravdu Globalni je dan akcije za siguran i legalan pobačaj obilježila razgovorom u kojemu su Anamaria Ružak, Ana Kolar i Marinella Matejčić podijelile svoja iskustva o prekidu trudnoće. Govorile su o ekonomskim i socijalnim razlozima koji su ih (...)

 • Vili Beroš - ministar koji ne vjeruje ženama

  Vili Beroš - ministar koji ne vjeruje ženama

  Platforma za reproduktivnu pravdu prije dvije je godine u sklopu akcije "U mom gradu nitko ne radi pobačaj - utišani glasovi žena u javnom prostoru" , upozoravala na probleme - prvenstveno stigmatizaciju i nedostupnost pobačaja - s kojima se suočavaju žene koje žele (...)

 • Pandemija online komentara seksualnog sadržaja najviše pogađa djevojke

  Pandemija online komentara seksualnog sadržaja najviše pogađa djevojke

  Na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje pokreće kampanju "Mogu reći neću – Ljubav nije nasilje!" i predstavlja rezultate istraživanja elektroničkog nasilja među srednjoškolcima i Internetsku stranicu Nechupedia (...)

 • Interaktivna web mapa pružatelja socijalnih usluga žrtvama nasilja

  Interaktivna web mapa pružatelja socijalnih usluga žrtvama nasilja

  Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, udruga Bijeli krug Hrvatske pokrenula je novu socijalnu uslugu – Interaktivnu web mapu pružatelja socijalnih usluga za žrtve nasilja . Mapa će služiti kao svojevrstan online vodič žrtvama i svjedocima i pružiti im informacije (...)

 • "Tražimo da se Ustavom izjednače sve obitelji"

  "Tražimo da se Ustavom izjednače sve obitelji"

  U Zagrebu je jučer održan 19. Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i obitelji. Povorka je ove godine prvi put krenula s Markovog trga jer, kako su poručile organizatorice, osim poziva na ravnopravnost žele poslati jasnu poruku da definicija obitelji u Ustavu ne bi smjela biti ograničena na (...)

 • Umrla Ruth Bader Ginsburg: cjeloživotna borkinja za ženska prava i pravdu

  Umrla Ruth Bader Ginsburg: cjeloživotna borkinja za ženska prava i pravdu

  Sutkinja američkog Vrhovnog suda i borkinja za ženska prava Ruth Bader Ginsburg preminula je u petak u 87. godini u svom domu u Washingtonu od raka gušterače. Četiri puta je imala rak, tri puta ga je pobijedila. Ruth Bader Ginsburg cijeli se svoj život posvetila je borbi za pravdu, a (...)

 • Sutra je 19. Zagreb Pride: Ustav za sve obitelji!

  Sutra je 19. Zagreb Pride: Ustav za sve obitelji!

  Prenosimo najavu Zagreb Pridea: Sutra, u subotu 19. rujna 2020. mi, lezbijke, gejevi, biseksualne, trans, interspolne, queer osobe, dugine obitelji i zajednica okupit ćemo se u Devetnaestu Povorku ponosa Zagreb Pridea kako bismo zahtijevale potpunu ustavnu jednakopravnost .

 • Vandali silom skinuli zastavu duginih boja u centru Zagreba

  Vandali silom skinuli zastavu duginih boja u centru Zagreba

  Zastavu duginih boja , simbol LGBTIQ pokreta i povorki ponosa, noćas 17. rujna 2020. su iz mržnje prema lezbijkama, gejevima, biseksualnim, trans, interspolnim i queer osobama nepoznati homofobi silom skinuli sa stijega na Trgu kralja Tomislava , gdje je bila izvješena uoči subotnje Povorke (...)

 • Nikoga nije briga što stalno ostajemo kratkih rukava, ali je problem ako nam je suknja kratka

  Nikoga nije briga što stalno ostajemo kratkih rukava, ali je problem ako nam je suknja kratka

  Žene su u Hrvatskoj u prosjeku 13 posto manje plaćene od muškaraca - što znači da žene za svoj rad dobivamo manje para. Žene u Hrvatskoj imaju 21 posto nižu prosječnu mirovinu od svojih vršnjaka (PRS, 2020), a osim toga, nerijetko su žrtve rodno uvjetovanog nasilja i rodne diskriminacije.

 • Touch Me festival ove jeseni ponovno istražuje veze umjetnosti i znanosti!

  Touch Me festival ove jeseni ponovno istražuje veze umjetnosti i znanosti!

  Križanje kokoši, rađanje dupina, čovjek koji postaje koza! U jeku krize i zabranjenih dodira, Touch Me festival od 17. rujna do 3. listopada u industrijskoj HALI V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu kroz izložbe, performanse, diskurzivni program, razgovore s umjetnicima, (...)

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM