Vijesti

 • Dan ljudskih prava: Sustavni napadi na kritičko mišljenje i slobodu udruživanja

  Dan ljudskih prava: Sustavni napadi na kritičko mišljenje i slobodu udruživanja

  Uloga civilnog društva u demokraciji trebala bi biti da, zajedno s medijima, čuva demokratske vrijednosti i poziva na poštivanje svih ljudskih prava. U Hrvatskoj danas, međutim, sustavno zazivanje progona neistomišljenika koji rade na zaštiti temeljnih ljudskih prava svih građana jasno (...)

 • Love & Respect - prevencija nasilja u vezama mladih

  Love & Respect - prevencija nasilja u vezama mladih

  CESI započinje projekt "Love&Respect" provođenjem istraživanja učestalosti nasilja u vezama mladih na reprezentativnom uzorku od 1000 ispitanika/ca. Cilj projekta je izgraditi partnerstvo na europskoj razini za prevenciju nasilja u vezama mladih.

 • Nasilja prema ženama sve više - novca u proračunu Grada Splita za 2018. sve manje!

  Nasilja prema ženama sve više - novca u proračunu Grada Splita za 2018. sve manje!

  Udruga Domine – organizacija za promicanje ženskih prava, pri kojoj djeluje autonomno savjetovalište za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji izražava svoju zabrinutost sramotno niskim iznosom predviđenih proračunskih sredstava u 2018. godini za sprječavanje i suzbijanje nasilja u (...)

 • 100 priča za laku noć za mlade buntovnice

  100 priča za laku noć za mlade buntovnice

  Priče za laku noć za mlade buntovnice prošli je mjesec napokon stigla i na naše police. To je jedna od onih knjiga koje su posebne i inspirativne na toliko različitih načina da je teško riječima objasniti u kojem vam se trenutku zavukla pod kožu.

 • Razlike nisu prepreke, za društvo bez diskriminacije

  Razlike nisu prepreke, za društvo bez diskriminacije

  Suzbijanje diskriminacije i rušenje predrasuda o "drugačijima" ciljevi su medijske kampanje "Razlike nisu prepreke. Za društvo bez diskriminacije" , koja je predstavljena u petak 1. prosinca, u okviru projekta "Mjerenje (ne)jednakosti u Hrvatskoj".

 • Pravo roditelja na odgoj ili podjela djece prema uvjerenjima roditelja?

  Pravo roditelja na odgoj ili podjela djece prema uvjerenjima roditelja?

  GOOD Inicijativa izražava zabrinutost zbog prijedloga za izmjenu Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama prema kojem bi pravo roditelja da odlučuju o odgoju djece prevagnulo nad pravom djece na potpun i skladan razvoj njihove osobnosti.

 • Rodno neravnopravan pristup medicinskoj skrbi

  Rodno neravnopravan pristup medicinskoj skrbi

  Studija čije je rezultate u tekstu The healthcare gender bias: do men get better medical treatment? krajem studenog objavio britanski Guardian pokazala je poražavajuće razlike u kvaliteti pružanja medicinske skrbi muškarcima i ženama. Naime, osim činjenice da je općenito manja vjerojatnost da (...)

 • 15. HRFF - moćni dokumentarci koji mijenjaju naše poimanje svijeta

  15. HRFF - moćni dokumentarci koji mijenjaju naše poimanje svijeta

  15. Human Rights Film Festival održat će se od 4. do 10. prosinca u kinu Europa i MM centru Studentskog centra u Zagrebu te od 6. do 10. prosinca 2017. u riječkom Art-kinu Croatia. Filmski program donosi četrdesetak najzapaženijih filmova tekuće godine koji za cilj imaju ukazati na relevantna (...)

 • Noćna akcija u Rijeci: 'prepravljeni' plakati kojima konzervativci obmanjuju javnost

  Noćna akcija u Rijeci: 'prepravljeni' plakati kojima konzervativci obmanjuju javnost

  Mala noćna akcija u Rijeci. Tek što su postavljeni, billboard plakati s neistinitim i manipulativnim sadržajem su prepravljeni u - mrlje boje. Naime, nepoznati/e aktivisti/kinje u noći s petka na subotu su promptno reagirali/e, kako navode za Libelu, na 'očitu objavu laži od strane (...)

 • SSSH: Stop uznemiravanju i nasilju prema ženama na radnom mjestu

  SSSH: Stop uznemiravanju i nasilju prema ženama na radnom mjestu

  " Sindikati i poslodavci igraju ključnu ulogu u stvaranju sigurnog radnog okruženja te u ukidanju uznemiravanja i nasilja nad ženama. Kolektivni ugovori pokazali su se najučinkovitijim alatom u borbi protiv te pošasti", kazao je Luca Visentini, glavni tajnik Europske konfederacije sindikata (...)

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM