Vijesti

 • Savjetovanje po Duhu svetomu

  Savjetovanje po Duhu svetomu

  Zaklada Vigilare sastavlja vlastitu verziju prijedloga novog Zakona o pobačaju : "Radimo na svojem prijedlogu zakonskog rješenja. Budući da je taj postupak u tijeku, ne možemo precizno govoriti o tim detaljima dok oni ne budu definirani" , odgovorio je na upit tportala Ivan (...)

 • Više od četvrtine građana/ki Hrvatske u riziku od siromaštva

  Više od četvrtine građana/ki Hrvatske u riziku od siromaštva

  U Hrvatskoj 1 164 643 osobe, odnosno gotovo 30 % populacije , žive u riziku od siromaštva, a više od pola milijuna stanovnika/ca živi u teškoj materijalnoj deprivaciji. Istovremeno, Zajamčenu minimalnu naknadu prima samo 2,3% stanovnika , što je manje od 100 000 ljudi.

 • Alyssa Milano pokrenula #MeToo inicijativu za žrtve seksualnog zlostavljanja

  Alyssa Milano pokrenula #MeToo inicijativu za žrtve seksualnog zlostavljanja

  U nedjeljnim poslijepodnevnim satima Alyssa Milano započela je #MeToo pokret putem društvenih medija kako bi osvijestila široko rasprostranjeni problem seksualnog zlostavljanja, uznemiravanja i silovanja. Alyssa je tweetom pozvala žene koje su bile žrtve seksualnog zlostavljanja ili (...)

 • Ministar koji nije dovoljno upoznat

  Ministar koji nije dovoljno upoznat

  Ministar Kujundžić za sebe kaže da voli razgovarati s novinarima. Jutros se iz njegovog razgovora s novinarkom N1 ta ljubav nije dala iščitati. Tema - nastojanja desno-klerikalnih udruga da se zabrani pobačaj i ratifikacija Istanbulske konvencije, kao i s njome povezana baba roga (...)

 • Upravo u tijeku: Rad u organizacijama civilnog društva u kulturi

  Upravo u tijeku: Rad u organizacijama civilnog društva u kulturi

  Upravo je u tijeku seminar " Obrazovanje u kulturnom menadžmentu " u Arheološkom muzeju u Zagrebu , uz osiguran video prijenos za sve koji/e nisu u mogućnosti sudjelovati na seminaru. Riječ je o programu Kulture nove. Seminar je počeo u 9.30, a program će trajati sve do 19 sati (...)

 • 'Građanima i građankama ne trebaju ispričnice, već poštivanje zakona'

  'Građanima i građankama ne trebaju ispričnice, već poštivanje zakona'

  Centar za mirovne studije (CMS) i inicijativa Ne vojnom roku – Hrvatska zna bolje u dva su navrata upozorili MORH i MDOMSP da krše Ustav RH i Zakon o civilnoj službi budući da prilikom slanja poziva građanima za sudjelovanje u vojnim vježbama nisu osigurali zakonski predviđene (...)

 • 'Svaki prijedlog Obiteljskog zakona koji ne sadrži životno partnerstvo u definiciji obitelji je neprihvatljiv'

  'Svaki prijedlog Obiteljskog zakona koji ne sadrži životno partnerstvo u definiciji obitelji je neprihvatljiv'

  Povodom jučerašnjeg Međunarodnog dana izlaska iz ormara, Zagreb Pride se oglasio priopćenjem za javnost fokusiranim na dorađeni Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona. Priopćenje prenosimo u cijelosti: Dorađeni Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona, o čijim su doradama pisali samo (...)

 • Međunarodni dan djevojčica: Kako neravnopravnost počinje prije rođenja

  Međunarodni dan djevojčica: Kako neravnopravnost počinje prije rođenja

  Na Međunarodni dan djevojčica , koji se obilježava 11. listopada , i dalje smo suočeni/e s diskriminacijom djevojčica koja počinje prije samog rođenja i nastavlja se kroz obrazovanje, zdravlje, brak i zaposlenje. Svjetski lideri obećali su postići rodnu ravnopravnost do 2030. godine - ali (...)

 • Moje autanje: Osjećaj je bio grozan, a danas su mi roditelji najveći izvor ljubavi i podrške

  Moje autanje: Osjećaj je bio grozan, a danas su mi roditelji najveći izvor ljubavi i podrške

  Povodom 11. listopada, Međunarodnog dana autanja (ili izlaska iz ormara; Coming Out Day ), udruga Trans Aid dijeli osobnu priču o autanju rodno nebinarne osobe – osobe koja se rodno ne identificira unutar društveno određenih definicija muškog i ženskog identiteta.

 • 'Retorika ultrakonzervativnih skupina omalovažava naše zdrave razume'

  'Retorika ultrakonzervativnih skupina omalovažava naše zdrave razume'

  "Retorika ultrakonzervativnih skupina 'omalovažava naše zdrave razume'", istakle su sudionice konferencije za medije pod nazivom "Nasilje nad riječima, nasilje je protiv žena", koja je održana jučer, 9. listopada u prostoru udruge RODA – Roditelji u akciji.

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM