Vijesti

 • Novi kurikulum Zdravstvenog odgoja svodi seksualnost na reprodukciju

  Novi kurikulum Zdravstvenog odgoja svodi seksualnost na reprodukciju

  Komentar CESI na sadržaj novog kurikuluma Zdravstvenog odgoja prenosimo u cijelosti. Ministarstvo znanosti i obrazovanja na čelu s Blaženkom Divjak donijelo je odluku o uvođenju novog kurikuluma međupredmetne teme Zdravlje za osnovne i srednje škole od šk.

 • POVUCITE TUŽBE - Ne idem na HRT, idem na prosvjed!

  POVUCITE TUŽBE - Ne idem na HRT, idem na prosvjed!

  Kvalitetan javni medijski servis jedan je od stupova demokratskog društva. Nažalost, Hrvatska nema javni medijski servis, već javnu televiziju koja medije koji izvještavaju o zbivanjima na Prisavlju pokušava ušutkati sudskim tužbama, isto kao i vlastite novinare i novinarke koji bi svoj posao (...)

 • Milijarda je ustala protiv nasilja nad ženama i djevojčicama diljem Hrvatske

  Milijarda je ustala protiv nasilja nad ženama i djevojčicama diljem Hrvatske

  Svjetska kampanja 'Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama' jučer se po sedmi put održala diljem Hrvatske. Ovogodišnja kampanja bila je posvećena akciji #prekinimošutnju kako bi se podsjetilo na svjedočanstva žena koje je RODA prikupila tijekom akcije i osvijestilo o (...)

 • Usvojene smjernice Rezolucije Europskog parlamenta o pravima interspolnih osoba

  Usvojene smjernice Rezolucije Europskog parlamenta o pravima interspolnih osoba

  U Europskom parlamentu ovaj su tjedan usvojene smjernice Rezolucije Europskog parlamenta o pravima interspolnih osoba kojima se snažno osuđuju zahvati i operacije "normalizacije spola", pozdravlja zakone kojima se zabranjuju takve operacije i potiče druge države članice da donesu slične (...)

 • Milijarda ustaje za #prekinimošutnju u 2019. godini

  Milijarda ustaje za #prekinimošutnju u 2019. godini

  Na ovogodišnjem obilježavanju svjetske kampanje Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicam a/One Billion Rising Revolution prisjetit ćemo se akcije #prekinimošutnju . Ovo Valentinovo okupljanje će se održati u 5 do 12 na Markovom trgu.

 • Noćni marš za 8. mart može biti i u tvom gradu!

  Noćni marš za 8. mart može biti i u tvom gradu!

  Ove se godine održava četvrti Noćni marš za 8. mart u Zagrebu! Uz Zagreb, akcije za obilježavanje tog dana održat će se u Rijeci i Splitu. Tim povodom feministički kolektiv fAKTIV poziva sve aktiviste i aktivistkinje da i svoje mjesto učine mjestom otpora! Noćni marš osmišljen je (...)

 • U Zadru održan prosvjed povodom puštanja Daruvarca na slobodu

  U Zadru održan prosvjed povodom puštanja Daruvarca na slobodu

  Nakon što je u petak odlučeno da će Darko Kovačević - Daruvarac pravomoćnu presudu za brutalno premlaćivanje (pokušaj ubojstva) 18-godišnje Lorene Gurlice čekati na slobodi, održan je mirni prosvjed građana i građanki Zadra, u subotu, u poslijepodnevnim satima.

 • Radiolozi/inje mogu igrati značajnu ulogu u identifikaciji partnerskog nasilja

  Radiolozi/inje mogu igrati značajnu ulogu u identifikaciji partnerskog nasilja

  Radiolozi i radiologinje koji/e najčešće ne dolaze u doticaj s pacijentima/icama, prema istraživanju objavljenom u časopisu 'Radiology ', mogu igrati ključnu ulogu u identifikaciji žrtava nasilja kroz detekciju obrazaca ozljeda koje su povezane s nasiljem u obitelji i partnerskim nasiljem.

 • PaRiter poziva na dostavu radova na temu 'Reproduktivna pravda, seksualnost i rodni identiteti'

  PaRiter poziva na dostavu radova na temu 'Reproduktivna pravda, seksualnost i rodni identiteti'

  Nakon prve publikacije o reproduktivnoj pravdi udruge PaRiter iz 2018. godine, koja je objavljena na web stranicama PaRiter-a, objavljujemo poziv svim zainteresiranima da se pismeno uključe u nastanak nove publikacije. U posljednje se vrijeme sve češće govori o temama reproduktivne pravde (...)

 • Porast antimigrantske retorike unatoč najmanjem broju migranata/ica dosad

  Porast antimigrantske retorike unatoč najmanjem broju migranata/ica dosad

  Agencija za izbjeglice Ujedinjenih naroda upozorila je u srijedu na porast antimigrantske retorike uoči svibanjskih izbora u Europskom parlamentu, unatoč najmanjem broju migranata/ica koji/e su doselili/e u Europu u poslijednje četiri godine .

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM