Vijesti

 • Trans zajednica više neće ignorirati diskriminaciju i mržnju!

  Trans zajednica više neće ignorirati diskriminaciju i mržnju!

  Udruga Trans Aid podnijela je u srijedu, 20. lipnja, antidiskriminacijsku tužbu Županijskom sudu u Zagrebu protiv Udruge GROZD zbog diskriminacije i uznemiravanja trans osoba. Prenosimo njihovo priopćenje: Udruga GROZD je jedna od pokretačica građanske inicijative (...)

 • Budućnost suživota je u integraciji

  Budućnost suživota je u integraciji

  Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju povodom Svjetskog dana izbjeglica poziva na zajednički rad na stvaranju uključivog društva koje uvažava različitosti. Već dulji niz godina udruge koje pružaju podršku izbjeglicama upozoravaju na izostanak sustavnog i sveobuhvatnog (...)

 • Trans Aid pokreće udružnu tužbu protiv Udruge GROZD!

  Trans Aid pokreće udružnu tužbu protiv Udruge GROZD!

  Trans Aid – Udruga za promicanje i zaštitu prava trans, inter i rodno varijantnih osoba pokreće udružnu tužbu protiv Udruge GROZD – Glas roditelja za djecu, radi diskriminacije i uznemiravanja trans osoba . Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: Udruga GROZD (...)

 • Potrebno je više informirati o problemu seksualnog nasilja u ratu

  Potrebno je više informirati o problemu seksualnog nasilja u ratu

  Danas, 19. lipnja obilježava se Međunarodni dan eliminacije seksualnog nasilja u sukobima. Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je ovaj dan kako bi se podigla svijest javnosti o potrebi da se stane na kraj seksualnom nasilju koje se događa za vrijeme oružanih sukoba te kako bi se iskazala (...)

 • Zahtijevamo hitno usklađivanje Kaznenog zakona s Istanbulskom konvencijom

  Zahtijevamo hitno usklađivanje Kaznenog zakona s Istanbulskom konvencijom

  Javna rasprava o nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona završila je 14. lipnja, a u izmjene i dopune nije uključeno usklađivanje s Konvencijom Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

 • Hrvatska poručuje istospolnim parovima: ostanite i dalje unutar svoja (zakonska) četiri zida

  Hrvatska poručuje istospolnim parovima: ostanite i dalje unutar svoja (zakonska) četiri zida

  Dugine obitelji uputile su priopćenje kojim apeliraju na Ministarstvo pravosuđa i Vladu RH da uskladi dva zakona - Zakon o nasljeđivanju i Zakon o životnom partnerstvu kako bi svim svojim građanima i građankama, uključujući i bračne, životne i neformalne partnere osigurala pravnu sigurnost te (...)

 • Istanbulska konvencija stupa na snagu 1. listopada ove godine

  Istanbulska konvencija stupa na snagu 1. listopada ove godine

  Hrvatska je u srijedu položila ispravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije Vijeću Europe, zajedno s rezervom i interpretativnom izjavom, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova na svojim stranicama. Konvencija za Hrvatsku stupit će na snagu 1. listopada ove godine.

 • Argentina pred povijesnim glasovanjem o legalizaciji pobačaja

  Argentina pred povijesnim glasovanjem o legalizaciji pobačaja

  U predstavničkom domu kongresa u Argentini danas se odvija povijesno glasovanje o legalizaciji pobačaja. Kao i u većini zemalja Latinske Amerike pobačaj je u Argentini ilegalan, osim u slučaju silovanja i riziku po život žene. Debata o pobačaju podijelila je Argentinsko društvo, s (...)

 • XVII. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji: Da nam živi, živi rod!

  XVII. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji: Da nam živi, živi rod!

  Ove subote, 9. lipnja, u Zagrebu se održava XVII. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji u organizaciji Zagreb Pridea, čiji proglas prenosimo u cijelosti. Hej, vire nam u gaće! Zaviruju nam u spavaće sobe! Prebrojavaju krvna zrnca! Mi, što već 16 godina (...)

 • Margaret Atwood: Žene neproporcionalno više trpe zbog klimatskih promjena

  Margaret Atwood: Žene neproporcionalno više trpe zbog klimatskih promjena

  Žene će najviše trpjeti posljedice klimatskih promjena , budući da ih bezakonje potaknuto prirodnim katastrofama i nedostatkom hrane čini ranjivima na zločine poput silovanja, rekla je distopijska autorica Margaret Atwood prošlog tjedna, prenosi Thomas Reuters Foundation.

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM