Vijesti

 • Žene nisu ubojice - grupa žena protiv tzv. Hoda za život u Osijeku

  Žene nisu ubojice - grupa žena protiv tzv. Hoda za život u Osijeku

  Skupina žena stala je jučer u Osijeku u obranu prava na pobačaj dočekavši kolonu tzv. Hoda za život transparentima "Pobačaj je OK", "Prigovaram da drugi odlučuju u moje ime","Žene nisu ubojice". Policija ih je udaljila . "Protivimo se ograničavanju sloboda i prava ljudi u ime (...)

 • Hod za slobodu: Rijeka je za očuvanje postojećih ljudskih prava!

  Hod za slobodu: Rijeka je za očuvanje postojećih ljudskih prava!

  Više od 1.500 građana i građanki Rijeke i njihovih gostiju okupilo se danas u Hodu za slobodu, mirnom okupljanju čije su glavne poruke sloboda na pravo izbora i očuvanje postojećih ljudskih prava. Rijeka je još jednom poručila da je za život protiv svake prisile, nasilja i diskriminacije te da je (...)

 • 'Sad, možda više nego ikad, trebamo zajedništvo i solidarnost'

  'Sad, možda više nego ikad, trebamo zajedništvo i solidarnost'

  Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHOT) obilježava se širom svijeta 17. svibnja, a u Hrvatskoj je to praksa od 2011. kada ga je službeno potvrdio Sabor. Gledajući unatrag, neizmjerni su pomaci u pravcu zaštite ljudskih prava LGBTIQ osoba napravljeni, primjetno je da se (...)

 • Google je lažnim klinikama za pobačaj dao 150,000 dolara besplatnih oglasa

  Google je lažnim klinikama za pobačaj dao 150,000 dolara besplatnih oglasa

  Google je dao na desetke tisuća dolara besplatnih oglasa anti-choice grupama, čiji oglasi sugeriraju da pružaju usluge pobačaja u svojim klinikama, a zapravo žele odvratiti žene od pobačaja, javlja Guardian . Grupa Obria, koja vodi mrežu klinika financiranu od strane katoličkih (...)

 • Kontrola i posesivnost kao oblici nasilja u vezama mladih

  Kontrola i posesivnost kao oblici nasilja u vezama mladih

  U Republici Hrvatskoj provedeno je 2018. godine istraživanje o nasilju u vezama mladih na reprezentativnom uzorku od 1000 mladih u dobi od 16 do 26 godina. Rezultati pokazuju da je 71% mladih u vezi ili su imali iskustvo veze a 58% njih izjavljuju da su doživjeli neki oblik nasilnog (...)

 • Na današnji dan Zagreb je oslobođen od fašista

  Na današnji dan Zagreb je oslobođen od fašista

  Na današnji dan prije sedamdeset i četiri godine, 8. svibnja 1945., istog dana kada je drugdje u Europi završio Drugi svjetski rat, u Zagreb su ušle su prve jedinice Narodnooslobodilačke vojske. Tog su dana, nakon više od četiri godine brutalne fašističke okupacije, antifašističke snage prešle (...)

 • Ovaj tjedan možeš se besplatno testirati na HPV!

  Ovaj tjedan možeš se besplatno testirati na HPV!

  Od 6. do 12. svibnja u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Osijeku i Sisku žene se mogu besplatno testiranje na HPV virus. U ovom tjednu, u okviru trećeg Lila tjedna - tjedna ženskog zdravlja , uz potporu Ministarstva zdravlja, te u suradnji s KBC-om Zagreb, KBC-om Sestre milosrdnice, KBC-om Split, (...)

 • 'Ne nasjedajte na propagandu Vlade, potpišite za referendum'

  'Ne nasjedajte na propagandu Vlade, potpišite za referendum'

  Prema dosad obrađenim podacima u prvih devet dana Inicijativa '67 je previše' prikupila je 247.835 potpisa za referendum o izmjenama uvjeta za mirovinu, objavila je nacionalna koordinatorica Inicijative Mirela Bojić na konferenciji za medije.

 • Trnjanski kresovi plamtili su u spomen na oslobođenje Zagreba od fašista

  Trnjanski kresovi plamtili su u spomen na oslobođenje Zagreba od fašista

  Petu godinu zaredom u organizaciji Mreže antifašistkinja Zagreba na Savskom nasipu, kod Mosta slobode, zapaljeni su Trnjanski kresovi u znak obilježavanja i sjećanja na Dan oslobođenja Zagreba od fašističke okupacije. Are you Syrious?, fAKTIV, Slackline Zagreb, Zagreb Pride i Antifa (...)

 • 'Plavo za dječake, rozo za djevojčice' utječe na kasnije životne izbore djece

  'Plavo za dječake, rozo za djevojčice' utječe na kasnije životne izbore djece

  Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je većina roditelja smatra da marketing dječjih igrača pod parolom 'rozo za djevojčice, plavo za dječake" potiče stereotipe u najranijoj dobi. Stručnjaci/inje iz područja obrazovanja smatraju da je takav marketing pomaže širenju poruka (...)

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM