Vijesti

 • Započelo suđenje Alojzu Tomaševiću

  Započelo suđenje Alojzu Tomaševiću

  Gotovo godinu dana nakon podizanja optužnice, na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu počelo je suđenje Alojzu Tomaševiću kojeg se tereti za kazneno djelo obiteljskog nasilja usmjerenog prema supruzi Mari Tomašević . Podsjećamo, u optužnici podignutoj 3. siječnja 2018.od strane Državnog (...)

 • 'Plačeš jer si razmažena' - akcija čitanja svjedočanstva žena #PrekinimoŠutnju

  'Plačeš jer si razmažena' - akcija čitanja svjedočanstva žena #PrekinimoŠutnju

  "15.3. 2017, Vukovarska bolnica. Kiretaža na živo, iako sam zamolila anesteziju zbog psihičke rastresenosti. Trudnoća deseti tjedan, srce stalo… Držali su mi ruke, noge i glavu, doktorica mi je govorila da sam razmažena jer plačem.

 • #PrekinimoŠutnju - Akcija javnog čitanja traumatičnih iskustava žena

  #PrekinimoŠutnju - Akcija javnog čitanja traumatičnih iskustava žena

  Nakon svjedočanstva saborske zastupnice Ivane Ninčević-Lesandrić o bolnom iskustvu kiretaže bez anestezije Udruga Roditelji u akciji – RODA, 12. listopada pozvala je žene da ono što im se dogodilo zapišu na komad papira, a fotografiju istog uz hashtag #PrekinimoŠutnju proslijede (...)

 • Istraživanje: europske zastupnice izložene zlostavljanju i nasilju

  Istraživanje: europske zastupnice izložene zlostavljanju i nasilju

  Parlamentarne zastupnice diljem Europe suočavaju se sa seksualnim uznemiravanjem, diskriminacijom i nasiljem u svom radu, a 85 posto ih je reklo da su doživjele prijetnje silovanjem ili neki drugi oblik psihičkog zlostavljanja, navodi se u izvješću "Seksizam, zlostavljanje i nasilje nad ženama (...)

 • Seksualni rad u središtu ovogodišnjeg Zoom festivala izvedbene umjetnosti

  Seksualni rad u središtu ovogodišnjeg Zoom festivala izvedbene umjetnosti

  Deveto izdanje festivala izvedbenih umjetnosti Zoom održat će se u Rijeci od 24. do 29. listopada. Nastavljajući istraživanje problematike rada u suvremenom svijetu, udruga Drugo more je za temu ovogodišnjeg festivala odabrala nematerijalni rad, s posebnim fokusom na seksualni rad .

 • Zatajenje rezultata prošle inspekcije i još prisutno nasilje u bolnicama zahtijeva hitnu reakciju

  Zatajenje rezultata prošle inspekcije i još prisutno nasilje u bolnicama zahtijeva hitnu reakciju

  Nakon lavine svjedočanstava o nehumanom tretmanu u hrvatskim bolnicama glede kiretaže, biopsije ili poroda iznesenim u javnost nakon javnog istupa saborske zastupnice Ivane Ninčević-Lesandrić , ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je da je nadzor rada u bolnicama kao i ispitivanje (...)

 • Kujundžić: Žene ne znaju da su dobile anesteziju

  Kujundžić: Žene ne znaju da su dobile anesteziju

  U današnjoj HRT-ovoj Temi dana, o kiretaži 'na živo', kao i ostalim slučajevima opstetričkog nasilja, nakon neumjesnih komentara nedavno upućenih MOST-ovoj zastupnici Ivani Ninčević-Lesandrić čije je bolno svjedočanstvo pokrenulo lavinu anonimnih istupa žena diljem Hrvatske, detaljnije se (...)

 • Crowfunding kampanja #MeToo prikupila dva milijuna funti za žrtve seksualnog nasilja

  Crowfunding kampanja #MeToo prikupila dva milijuna funti za žrtve seksualnog nasilja

  Crowfunding kampanja pokrenuta u odjeku pokreta #MeToo prikupila je više od dva milijuna funti namijenjenih britanskim organizacijama koje se bore protiv seksualnog uznemiravanja i nasilja . Organizatori u Justice and Equality Fundu objavili su poziv donatorima/icama nakon što su (...)

 • Potrebna hitna reakcija Ministarstva zdravstva po pitanju opstetričkog nasilja - 'Žene vežu za stol, vrijeđaju i režu na živo'

  Potrebna hitna reakcija Ministarstva zdravstva po pitanju opstetričkog nasilja - 'Žene vežu za stol, vrijeđaju i režu na živo'

  Istup saborske zastupnice Ninčević-Lesandrić pri kojem je iznijela vlastito bolno iskustvo kiretaže 'na živo', bez anestezije, u slučaju spontanog pobačaja posljednjih je dana potaknuo mnogobrojne žene da iziđu iz sjene i progovore o proživljenim raznim oblicima opstetričkog nasilja koje je i (...)

 • Prekinimo šutnju!

  Prekinimo šutnju!

  Poziv organizacije Roditelji u akciji - Roda prenosimo u cijelosti. Potaknute hrabrim osobnim i političkim činom saborske zastupnice Ninčević-Lesandrić, kojim je javno istupila i iznijela vlastitu, svježu traumu kako bi ukazala na sustavne probleme u našem zdravstvenom sustavu te (...)

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM