Vijesti

 • Predstavljeni rezultati projekta 'Kaleidoskop - unapređenja prava djece u različitim obiteljima za tolerantno društvo'

  Predstavljeni rezultati projekta 'Kaleidoskop - unapređenja prava djece u različitim obiteljima za tolerantno društvo'

  Završni rezultati projekta "Kaleidoskop - unapređenja prava djece u različitim obiteljima za tolerantno društvo" koje je organizirala udruga Roditelji u akciji – Roda s partnerima ADOPTA – Udruga za potporu posvajanju i LET – Udruga za unapređenje kvalitete življenja te (...)

 • Kontra prosvjedovala ispred veleposlanstva Ruske Federacije

  Kontra prosvjedovala ispred veleposlanstva Ruske Federacije

  Lezbijska grupa Kontra održala je danas ispred veleposlanstva Ruske Federacije prosvjednu akciju"Zaustavite mučenja i ubojstva gej muškaraca u Čečeniji!". Više od stotinu muškaraca je uhićeno zbog sumnje da se radi o gej osobama u Čečeniji.

 • Održan četvrti E?! ‒ Okolišni filmski festival

  Održan četvrti E?! ‒ Okolišni filmski festival

  U organizaciji aktivističke grupe Zelena akcija u Zagrebu je od 21. do 23. travnja održan četvrti po redu E?! ‒ Okolišni filmski festival čiji je cilj bio upoznati i informirati javnost s najrazličitijim društvenim i okolišnim problemima putem dokumentarnog filma.

 • Ekipa predstave Sve što nije tvoje treba vašu pomoć!

  Ekipa predstave Sve što nije tvoje treba vašu pomoć!

  Raznolika skupina glumica i glumaca; kako kazališnih entuzijasta i entuzijastkinja, tako i onih koje i koji hrabro koračaju ka profesionalnim vodama; uhvatila se u koštac sa kreiranjem likova u autorskoj predstavi SVE ŠTO NIJE TVOJE pod režijom Lejle Jerković i u produkciji Tine Kadoić .

 • Vrijeme je za drugačiju ljevicu!

  Vrijeme je za drugačiju ljevicu!

  Na današnjoj konferenciji za medije zajednički izlazak na lokalne izbore u Gradu Zagrebu na svim razinama najavili su Zagreb je NAŠ!, Nova ljevica, OraH, Radnička fronta i Za grad. Na konferenciji za medije govorili su Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!), Rada Borić (Nova ljevica), Darko Stošić (...)

 • Borba protiv rodnih stereotipa u suštini je Istanbulske konvencije

  Borba protiv rodnih stereotipa u suštini je Istanbulske konvencije

  Hrvatska Vlada, po svemu sudeći, neće imati baš velikog manevarskog prostora u poigravanju s ratifikacijom Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, tzv. Istanbulskom konvencijom piše Faktograf .

 • Star Wars junakinje dobivaju svoje kratke filmove

  Star Wars junakinje dobivaju svoje kratke filmove

  Star Wars pojačava svoje ženske snage kroz novu seriju kratkih animiranih filmova koji će pratiti heronine ove znanstveno fantastične sage, poput princeze Leie, Rey i Jyn Erso. Walt Disney Co i Lucas film najavili su da će se " Star Wars Forces of Destiny " fokusirati na "neispričane priče (...)

 • 'Ne dozvolimo da falsifikator i negator genocida Jakov Sedlar dobije Nagradu Grada Zagreba'

  'Ne dozvolimo da falsifikator i negator genocida Jakov Sedlar dobije Nagradu Grada Zagreba'

  Pokrenuta je peticija protiv dodjeljivanja Nagrade Grada Zagreba Jakovu Sedlaru. Peticiju možete potpisati OVDJE , a u nastavku je tekst peticije. Pozivamo sve kojima je stalo do pijeteta prema žrtvama ustaškog režima, čiji ćemo proboj i posljednji krik za slobodom komemorirati 22. (...)

 • Malala Yousafzai postala najmlađa nositeljica UN-ove počasne titule

  Malala Yousafzai postala najmlađa nositeljica UN-ove počasne titule

  Glavni tajnik Ujedinjenih Naroda Antonio Guterres proglasio je laureatkinju Nobelove nagrade Malalu Yousafzai UN-ovom Glasnicom mira za napore u promicanju obrazovanja djevojčica, više od četiri godine nakon što su je talibani upucali u školskom autobusu.

 • Vlada ignorirala preporuke pri izradi mjera aktivne politike zapošljavanja

  Vlada ignorirala preporuke pri izradi mjera aktivne politike zapošljavanja

  Povodom donošenja objedinjenih mjera aktivne politike zapošljavanja pod sloganom "Od mjere do karijere" , Mreža mladih Hrvatske je usporedila preporuke iz Vanjske evaluacije mjera aktivne politike tržišta rada 2010. - 2013. i Evaluacije iskustava polaznika, mentora i poslodavaca (...)

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM