Vijesti

 • Poljski parlament ograničio pristup piluli za dan poslije

  Poljski parlament ograničio pristup piluli za dan poslije

  Unatoč žestokom protivljenju organizacija za prava žena, donji dom parlamenta u Poljskoj, u četvrtak je izglasao da će pristup piluli za dan poslije biti ograničen. Iako je prethodna vlada omogućila kupnju pilule EllaOne bez recepta za sve osobe starije od 15 godina, ona će opet (...)

 • Ministre, što se čeka? Prijeđite s riječi na djela!

  Ministre, što se čeka? Prijeđite s riječi na djela!

  "Stručno osposobljavanje je, smatram, krizna mjera i trebalo bi opet reafirmirati pripravnički sustav", izjavio je ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić 23. svibnja na predstavljanju indeksa slobodnih radnih mjesta koji su razvili Ekonomski institut Zagreb i portal MojPosao.

 • Markić traži ukidanje pravobraniteljica

  Markić traži ukidanje pravobraniteljica

  Nakon što je u ožujku Ustavni sud zbog formalnih razloga ukinuo Zakon o pravobranitelju za djecu , ovih je dana krenulo javno savjetovanje o prijedlogu novog Zakona kako bi on bio donesen do 1. kolovoza kada prestaje važiti aktualni propis.

 • Stručnjaci složni: Roditelji, o zdravlju svoje djece savjetujte se s liječnicima, HPV se može spriječiti!

  Stručnjaci složni: Roditelji, o zdravlju svoje djece savjetujte se s liječnicima, HPV se može spriječiti!

  Predrasude, nedovoljna informiranost i uvjerenje kako se to događa nekome drugom, a nikako našoj djeci, ključni su razlozi širenja humanog papiloma virusa, koji uzrokuje čak šest vrsta raka, iako je u Hrvatskoj edukacija o HPV-u i mogućim posljedicama infekcije, kao i pouzdana te zdravstveno (...)

 • Kurikularna reforma na klimavim nogama i u plagijatorskim rukama

  Kurikularna reforma na klimavim nogama i u plagijatorskim rukama

  Imenovanjem nove voditeljice ekspertne radne skupine dr. sc. Jasminke Buljan Culej , dosadašnje savjetnice ministra Barišića, iz Centra za mirovne studije i GOOD inicijative smatraju da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja ozbiljno ugrozilo načelo neovisnosti i stručnosti Cjelovite (...)

 • Strah od pletenja za kraj splitske Mjesečnice

  Strah od pletenja za kraj splitske Mjesečnice

  U petak je završena akcija "Mjesečnica 28 dana aktivističko – umjetničke intervencije u javnom prostoru" u organizaciji građanskih aktivistkinja i aktivista iz Splita, a završetak akcije obilježen je snimanjem najave za video performans "Strah od pletenja" .

 • Branimo naša prava, ne damo da gaze po njima!

  Branimo naša prava, ne damo da gaze po njima!

  Platforma za reproduktivna prava žena upozorava da je takozvani Hod za život politički skup koji nema veze sa zaštitom života, već mu je cilj ograničavanje dostupnosti pobačaja i njegova zabrana. Drugim riječima, oduzimanje prava ženama da odlučuju hoće li, kada i s kime imati djecu.

 • Akcija na ruti Hoda za život: Nećemo natrag! Pobačaj mora biti legalan, siguran i besplatan

  Akcija na ruti Hoda za život: Nećemo natrag! Pobačaj mora biti legalan, siguran i besplatan

  Drugu večer za redom anonimne aktivistkinje održale su noćnu akciju, ovoga puta simbolično ostavljajući obrise žena koje su stradale od posljedica nesigurnog pobačaja, a uz koje su otisnute vješalice s porukom 'NEĆEMO NATRAG!'. Ostavljajući poruke na ruti današnjeg takozvanog Hoda za (...)

 • Akcija za pravo žena na pobačaj: crvena boja i vješalice u zagrebačkim fontanama

  Akcija za pravo žena na pobačaj: crvena boja i vješalice u zagrebačkim fontanama

  U još jednoj akciji za seksualna i reproduktivna prava žena u nekoliko je zagrebačkih fontana u ranim jutarnjim satima ubačena crvena boja te ostavljene žicane vješalice i naljepnice s porukom: 'Nećemo natrag!' . Poruka je to nepristajanja na pokušaje zabrane pobačaja ususret subotnjem (...)

 • Na mračno doba ne pristajemo!

  Na mračno doba ne pristajemo!

  Danas se obilježava Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHOT) , u doba u kojemu se osnovna ljudska prava u Republici Hrvatskoj dovode u pitanje, ali u nadi da će se negativan trend smanjenja vidljivosti i nasilja prema LGBTIQ osobama konačno prekinuti i da ćemo (...)

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM