Vijesti

 • Podržimo otvaranje prvog kriznog centra za žene žrtve nasilja!

  Podržimo otvaranje prvog kriznog centra za žene žrtve nasilja!

  Udruga Domine početkom je 2020. godine provela istraživanje o dostupnosti i kvaliteti usluga pomoći i podrške namijenjene ženama žrtvama nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja , s ciljem prikupljanja sveobuhvatnih podataka o postojećim specijaliziranim servisima.

 • Škola je ključno mjesto prevencije rodno-uvjetovanog nasilja

  Škola je ključno mjesto prevencije rodno-uvjetovanog nasilja

  CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama želi još jednom ukazati na važnost sustavnog rada na prevenciji seksualnog i rodno uvjetovanog nasilja. Mladima je važno osigurati edukaciju i njihovo aktivno sudjelovanje, (...)

 • Pamtimo Madinu i tražimo pravdu za Madinu!

  Pamtimo Madinu i tražimo pravdu za Madinu!

  Točno su tri godine prošle od smrti Madine Hussiny, djevojčice iz Afganistana, koja je poginula je nakon što je nju i njezinu obitelj hrvatska policija protjerala natrag prema Srbiji. Madine su se danas sjetile aktivistkinje Inicijative Dobrodošli! , koje su na Trgu žrtava fašizma (...)

 • Portal na kojem možete pisati vlastita iskustva i svjedočanstva o rodno uvjetovanom nasilju

  Portal na kojem možete pisati vlastita iskustva i svjedočanstva o rodno uvjetovanom nasilju

  Danas je u 5 do 12 službeno lansirana jedinstvena mrežna stranica u Hrvatskoj i regiji - Bitna si . Ovaj portal objedinjuje iskustva verbalnog i fizičkog uznemiravanja žena u javnim prostorima, a nastao je iz virtualnog pokreta #ženeujavnomprostoru koji je ljetos započeo na Twitteru, i (...)

 • Bitna si!

  Bitna si!

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, od 19. do 25. studenog, u Rijeci će se održati sedmodnevna kampanja pod sloganom "Bitna si!". Kampanjom se želi ukazati na problematiku nasilja nad ženama u našem društvu koje je sveprisutno, normalizirano i - društveno prihvatljivo.

 • Poljska nakon masovnih prosvjeda odgađa primjenu odluke o zabrani pobačaja

  Poljska nakon masovnih prosvjeda odgađa primjenu odluke o zabrani pobačaja

  Poljska desničarska vlada odlučila je odgoditi primjenu odluke koja bi dodatno ograničila pravo na pobačaj , piše index.hr . Nakon dva tjedna masovnih prosvjeda diljem zemlje , dužnosnik iz Vlade poručio je kako su odlučili da je "potrebno još vremena za dijalog i kako se primjena (...)

 • FOTO: Noćna feministička akcija solidarnosti sa ženama u Poljskoj

  FOTO: Noćna feministička akcija solidarnosti sa ženama u Poljskoj

  Nepoznate aktivistkinje noćnom akcijom sa subote na nedjelju u Zagrebu poslale su poruku podrške i solidarnosti sa ženama u Poljskoj. "Ljute smo! Podrška ženama u Poljskoj", "Smrt fašizmu, sloboda izboru", "Moje tijelo, moj izbor" i "Dosta nam je! Solidarne s Poljakinjama" samo su neke od (...)

 • FOTO: Podrška Poljakinjama iz Zagreba, Šibenika i Zadra

  FOTO: Podrška Poljakinjama iz Zagreba, Šibenika i Zadra

  Danas je u znak solidarnosti sa ženama u Poljskoj, ispred Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu, grupa samoorganiziranih aktivista i aktivistkinja iskazala podršku poljskim suborkinjama, a u tome su im se pridružile i aktivistkinje udruge Nepokorne u Šibeniku te neformalni kolektiv (...)

 • Kaznena prijava zbog grafita 'Ubi pedera' na Korzu

  Kaznena prijava zbog grafita 'Ubi pedera' na Korzu

  LORI prijavila je homofobni govor mržnje ("Ubi pedera") koji je počinitelj ispisao na staklu izloga Gradske vijećnice grada Rijeke 24. listopada 2020. godine. Čin ispisivanja homofobne poruke mržnje nije remećenje javnog reda i mira, već je ono kazneno djelo za koje kazna zatvora može (...)

 • Solidarnost na papiru, figa u džepu

  Solidarnost na papiru, figa u džepu

  Centar za mirovne studije i Rehabilitacijski centar za stres i traumu danas su na Europskom trgu u Zagrebu održale konferenciju za medije "Solidarnost na papiru, figa u džepu" , vezano o nove politike Europske unije o migracijama i azilu koje su predstavljene kao novi početak, a (...)

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM