Vijesti

 • Inicijativa 'Istina o Istanbulskoj' traži raspisivanje referenduma o ukidanju Konvencije

  Inicijativa 'Istina o Istanbulskoj' traži raspisivanje referenduma o ukidanju Konvencije

  Članovi/ice građanske inicijative "Istina o Istanbulskoj" okupili/e su se ove subote na zagrebačkom Trgu bana Jelačića kako bi iskazali/e neslaganje s nedavnom ratifikacijom Istanbulske konvencije koja je proteklih mjeseci uzburkala hrvatske konzervativne struje zbog smatranja istih da, iako (...)

 • Drakonska kazna izrečena Goldsteinu napad je na slobodu govora

  Drakonska kazna izrečena Goldsteinu napad je na slobodu govora

  U jeku nedavno izrečene novčane kazne dosuđene Ivi Goldsteinu nakon privatne tužbe pokrenute od strane Antuna Vrdoljaka kojom Goldsteina tereti za navodnu povredu ugleda i dostojanstva tekstom objavljenom u Globusu , gdje se Goldstein kritički osvrće na Vrdoljakovu dokumentarnu (...)

 • AUT te poziva na AUTov Piknik!

  AUT te poziva na AUTov Piknik!

  LGBTIQ inicijativa Filozofskog fakulteta 'AUT' poziva nove članove i članice da im se pridruže! Želiš se priključiti AUT-u i pisati studentsku LGBTIQ+ povijest? Imaš ideje za projekte, tulume, gledaonice? Želiš se družiti s kul ljudima i mijenjati stvari nabolje za LGBTIQ+ studente/ice? (...)

 • Neka Sabor istraži policijsko zastrašivanje aktivista/kinja!

  Neka Sabor istraži policijsko zastrašivanje aktivista/kinja!

  U svjetlu trenutno aktualnih pritisaka Ministarstva unutarnjih poslova na odvjetnički ured koji štiti prava izbjeglica, kao i na aktiviste/kinje pružatelje/ice humanitarne pomoći u sklopu organizacije Are you Syrious? zajedno s Centrom za mirovne studije , Platforma 112 uputila je (...)

 • Bajke su za sve!

  Bajke su za sve!

  Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) organizira predstavljanje i razgovor BAJKE SU ZA SVE koji će se održati u subotu, 21.04. 2018. u društveno-kulturnom centru Šesnaestica, Ozaljska 16 , u Zagrebu, s početkom u 12 sati .

 • Filmskom umjetnošću za bolji položaj transrodnih osoba u Tongu

  Filmskom umjetnošću za bolji položaj transrodnih osoba u Tongu

  Film o transrodnim ženama koje se bore za bolji položaj u Tongu predstavlja nadu u pokretanje promjene u ovoj pacifičkoj otočkoj naciji – kao i za pomoć lokalnim aktivistima/kinjama da ponovno počnu s radom nakon što im je ured razrušen u vremenskoj nepogodi.

 • Ratificirana Istanbulska konvencija!

  Ratificirana Istanbulska konvencija!

  Glasovima 110 zastupnika/ca danas oko podne ratificirana je Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatija kao Istanbulska konvencija. Protiv je bilo 30 glasova, a dva su bila suzdržana.

 • Istraživanje o razlikama doživljavanja orgazma

  Istraživanje o razlikama doživljavanja orgazma

  Prema novoj studiji, žene koje se seksaju sa ženama imaju veću vjerojatnost za doživljavanje orgazma, javlja Pink News . Istraživači/ce na Sveučilištu Arkansas otkrili/e su da, iako se strejt partneri češće seksaju, biseksualke i lezbijke doživljavaju daleko više orgazama.

 • 'Kamen na cesti: granice, opresija i imperativ solidarnosti'

  'Kamen na cesti: granice, opresija i imperativ solidarnosti'

  Centar za ženske studije u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavlja elektronički zbornik 12 radova pod nazivom Kamen na cesti: granice, opresija i imperativ solidarnosti , zbornik radova sa znanstvenog (...)

 • 'Sve u jedan glas' - započela crowdfunding kampanja

  'Sve u jedan glas' - započela crowdfunding kampanja

  Prema riječima Ginette Sagan , "Šutjeti pred nepravdom znači stati na stranu opresora". Zagrebačkom feminističkom aktivističkom zboru Le Zbor dosta je šutnje , i zato u suradnji s udrugom Domino organizira treći po redu festival aktivističkih zborova pod nazivom Sve u jedan (...)

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM