U fokusu

“Zahvaljujući iskustvima i sudbinama tisuća žena, ja danas imam mogućnost kandidirati se za predsjednicu države”

“Zahvaljujući iskustvima i sudbinama tisuća žena, ja danas imam mogućnost kandidirati se za predsjednicu države. Nisam ovdje da bi govorila kako su žene pametnije i sposobnije od muškaraca i obratno, ovdje sam jer smatram kako sam u ovom trenutku najbolji izbor za predsjedničku funkciju i nadam se da će, kao što ste i vi, i drugi ljudi to prepoznati”, kazala je predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić u Čakovcu, na izbornoj skupštini Ženske inicijative Županijske organizacije HNS-a. Nakon kratkog druženja s brojnim članicama Inicijative, predsjednička kandidatkinja zaputila se u obližnji šator, gdje se održavao završni skup, a dočekali su je brojni građani.

“Država koja svoje probleme riješava novim nametima i porezima; u kojoj vlast nikome ne polaže račune; u kojoj za skoro svakog člana Vlade postoji sumnja da krade, a krade iz vašeg džepa, nije dobra država”,energično je istaknula Pusić na početku svog obraćanja, čime je zaradila gromoglasan pljesak.

“Nema dobre države ukoliko niste sigurni da ćete pravdu dobiti brzo i efikasno, na funkcionirajućim sudovima. Nema uspješne države bez uspješnih ljudi, ni zadovoljne i sretne države bez zadovoljnih i sretnih ljudi”, zaključila je Pusić.

Predsjednička kandidatkinja nadalje je istaknula kako država nema svoj novac te da ona nikome ništa ne daje.

“Sav novac koji država raspodjeljuje je vaš. To je temelj odgovornosti i polaganja računa svake vlasti i dok ne počnemo razmišljati na taj način nećemo biti sretni”, ustvrdila je.

“Dok Vlada tvrdi da je uspješna, a vi se osjećate neuspješno, dok Vlada tvrdi kako idemo naprijed, a vi osjećate kako lagano klizite unatrag, nema sreće u našoj državi. To se mora promijeniti, a prvi korak prema tome su ovi izbori.”, istaknula je Pusić, a svoje je obraćanje završila porukom kako na ovim izborima Hrvatska po prvi puta ima šanse izabrati predsjednicu, zatvoriti krug i postati cjelovita, jednako angažirati sve svoje građane i poručiti im kako su neophodni.

Svoju podršku Vesni Pusić, pred brojnim građanima javno su izrazili i Matija Posavec, zamjenik župana Međimurske županije, Radimir Čačić, predsjednik Hrvatske narodne stranke, te lokalni stranački dužnosnici.

Predsjednička kandidatkinja potom se na poziv Predraga Štromara, župana Varaždinske županije, zaputila u Varaždin, kako bi u gradskom HNK-u odgledala Božičnu fantaziju u Varaždinu. Glavna zvijezda programa bila je svjetski poznata sopranistica Inva Mula.