U fokusu

Talibani eksplozivom sravnili žensku školu u Pakistanu

Talibanski militanti eksplozivom su potpuno porušili još jednu žensku školu u pokrajini Mohmand na sjeverozapadu Pakistana u još jednoj od serije sličnih napada na ženske obrazovne objekte u toj zemlji. Kako prenose lokalni mediji, talibani su brojni na sjeverozapadu Pakistana, a zbog svojeg vjerskog fanatizma i tradicionalnog, ortodoksnog tumačenja islama ženama ne dozvoljavaju obrazovanje, zbog čega su napadi na ženske škole u tom dijelu zemlje vrlo česti. Do sada je samo u pokrajini Mohmand u identičnim napadima uništeno ili teško oštećeno čak 48 ženskih škola.

Talibani eksplozivom sravnili žensku školu u Pakistanu

Talibanski militanti eksplozivom su potpuno porušili još jednu žensku školu u pokrajini Mohmand na sjeverozapadu Pakistana u još jednoj od serije sličnih napada na ženske obrazovne objekte u toj zemlji.

Kako prenose lokalni mediji, talibani su brojni na sjeverozapadu Pakistana, a zbog svojeg vjerskog fanatizma i tradicionalnog, ortodoksnog tumačenja islama ženama ne dozvoljavaju obrazovanje, zbog čega su napadi na ženske škole u tom dijelu zemlje vrlo česti.

Do sada je samo u pokrajini Mohmand u identičnim napadima uništeno ili teško oštećeno čak 48 ženskih škola. U čitavom Pakistanu taj se broj penje na više stotina objekata, zbog čega je tisućama djece uskraćeno normalno obrazovanje. U jednom od sličnih napada, izvršenom prošle godine u pokrajini Bajaur, ubijene su i dvije učiteljice.