U fokusu

Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena

Prošlog je tjedna u Čakovcu predstavljen projekt  “Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena”. Projekt provode Međimurska županija, Udruga Zora, Zavod za zapošljavanje područni ured Čakovec i Dom za žrtve obiteljskog nasilja Sigurna kuća Čakovec uz potporu EU.

Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena

Prošlog je tjedna u Čakovcu predstavljen projekt  “Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena”. Nositelj projekta je Međimurska županija, a partnerski ga provode Međimurska županija, Udruga Zora, Zavod za zapošljavanje područni ured Čakovec i Dom za žrtve obiteljskog nasilja Sigurna kuća Čakovec. Projekt financijski podržava EU kroz program IPA IV. komponenta – Razvoj ljudskih potencijala s ukupno 91.890,02 eura. Cilj je projekta smanjiti socijalnu isključenost žena, posebno žrtava obiteljskog nasilja i dugoročno nezaposlenih/nezapošljivih žena iz Međimurske županije.

Projekt su predstavili Matija Posavec, zamjenik župana Međimurske županije, Marina Kolar voditeljica projekta iz udruge Zora, Sanja Ježić iz Zavoda za zapošljavanje, te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, promet i europske integracije Vesna Haluga. “Smatramo da ovaj projekt odgovara na stvarne potrebe u našoj zajednici te očekujemo konkretne rezultate za žene korisnice projekta. S pojavom krize njihova ionako loša pozicija postala je još gora, pogotovo na području ekonomske sigurnosti, te su postale još socijalno isključenije.” istaknula je na predstavljanju voditeljica projekta Marina Kolar.

U sklopu projekta stručni tim koji uključuje suradnike/ce iz svih partnerskih organizacija, ali i stručno osoblje raditi će na različitim aktivnostima koje će  pomoći socijalnoj uključenosti žena i to na način da tijekom cijele godine korisnice imaju sveobuhvatnu podršku u smislu mogućnosti formalnog obrazovanja (prekvalifikacije ili dokvalifikacije), mogućnost sudjelovanja na interaktivnim radionicama na kojima će raditi na  prezentacijskim i komunikacijskim vještinama, vježbanju intervjua i pisanju životopisa, suradnji i timskom radu, a također će imati tjednu potporu u vidu grupnih i  individualnih sastanaka.
 
Projektni tim poziva sve dugotrajno nezaposlene žene (nezaposlene duže od 1 godine), žene koje su teže zapošljive i žrtve obiteljskog nasilja da se jave do 28.01. na e-mail margareta@udrugazora.hr ili pak na 098/9407253 i uključe u aktivnosti projekta.