Vijesti

05.03.2009. 15:17:34 - Nives Rogoznica (Zadarski list)

Iz rada ženskih stranačkih organizacija u Zadarskoj županiji

(Foto: bobsters1985)

Žene HSS-a nisu organizirale skup niti javno događanje u Zadru jer će, kako je pojasnila predsjednica Organizacije žena HSS-a "Hrvatsko srce" Zadarske županije Irena Devčić, sudjelovati na programskoj skupštini u Karlovcu.

- U Zadarskoj županiji nismo pripremili skup budući da smo 7. ožujka na programskoj skupštini Organizacije žena HSS-a Hrvatsko srce u Karlovcu gdje će predsjednica Marija Ledinski-Anić predstaviti program rada za sljedeću godinu, tako da ćemo Međunarodni dan žena obilježiti radno unutar stranke, rekla je Irena Devčić.

- Ništa nismo planirali za taj dan, ali sljedeća dva mjeseca pripremamo provođnje edukativnih radionica za maturante koji će sljedeće godine polagati državnu matruru, kazala je Mirjana Brnadić predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinska" Zadarske županije.

- U ovom trenutku Forum žena HSLS-a u Benkovcu prikuplja pomoć u odjeći, igračkama i novcu za dvije obitelji s puno djece, a pripremamo i radionicu za djecu u povodu Dana dječje knjige 2. travnja koja će se održati ili u Biogradu ili u Gračacu, a za Dan žena očekujmo da nas muškarci iznenade, odgovorila je predsjednica Foruma žena HSLS-a Zadarske županije Morana Babajko.

Stranačkim skupom Međunarodni dan žena obilježit će i Forum žena SDP-a, ali njihov će se skup održati u Zadru, točnije u hotelu "Kolovare" u petak 6. ožujka s početkom u 18 sati.

- Kao i svake godine Forum žena će obilježiti Međunarodni dan žena. Organiziramo skup pod nazivom "Žene su snaga lokalne zajednice" na kojem će govoriti predsjednica Foruma žena Irena Dragić, kandidatkinja za gradonačelnicu Ingrid Antičević-Marinović i kandidatkinja za zamjenicu župana dr. Renata Sabljar-Dračevac. Bit će riječi o položaju žena i programima SDP-a za poboljšanje pložaja žena u lokalnoj zajednici i o spremnosti žena SDP-a da ponude takve projekte, kazala je Omerka Šarić napominjući da u Forumu žena nisu samo članice stranke, već su i Forum i skup otvoreni za sve zainteresirane.

Od Mirne Polić, predsjednice Interesnog odbora žena HNS-a Zadarske županije saznajemo da u povodu Međunarodnog dana žena ova stranka u subotu 7. ožujka planira na Narodonom trgu između 10 i 12 sati informirati građanke o njihovim pravima temeljem Zakona o ravnopravnosti spolova s posebnim naglaskom na diskriminaciju prilikom zapošljavanja, ali i anketirati žene o tome koliko su zadovoljne postojećim zakonom i u kojim bi ga segmentima željele vidjeti izmijenjenog.

Tagovi: hdz, hsls, hss, sdp

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM