Vijesti

28.02.2011. 15:40:11 - Ines Brajević (dalmacijanews.com/H-alter.org)

Radnice Uzora poslale poruku s Rive

Radnice Uzora prosvjeduju na splitskoj Rivi

Radnice Uzora prosvjeduju na splitskoj Rivi

"Dođi Bruno da ti vidim tijelo, ušit ću ti prugasto odijelo", najslikovitiji je transparent kojem su radnice splitskog Uzora poručile u nedjelju još jednom što misle o većinskom vlasniku posrnule tvrtke Brunu Orešaru.

Na braniteljski prosvjed na Rivu uputile su se ispred hotela "Goli i bosi", bivše upravne zgrade Uzora, inače prve zgrade koju je Orešar prodao.

"Sada je ista priča, kao i na početku rata. Dok su oni ratovali, mi smo šile uniforme i nosile pakete, a sada ponovno moramo biti svi zajedno i boriti se za pravdu", kazala je Ljiljana Šućur, predstavnica sindikata u Uzoru.

Iako nije bilo planirano, jednu od radnica pozvalo se na binu, a ona je progovorila o politici koju vodi aktualna hrvatska Vlada.

"Drže ruku na srcu i kradu. Kažu da su katolici, a ubijaju nas svaki dan, uzeli su nam pravo na život i rad", kazala je radnica Uzora, a premijerki Jadranki Kosor je poručila neka skine osmijeh s lica i one će joj pomoći.

Inače, radnice Uzora pokrenule su stečaj, a na to imaju pravo kao vjerovnice. Naime, Bruno Orešar im je dužan više od dva milijuna kuna za plaće, a više od 40 milijuna kuna dužan je državi za doprinose.

Tagovi: prosvjed, riva, tekstilne radnice, uzor

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM