U fokusu

Baranjske bisernice u Belom Manastiru

Početkom ožujka u predvorju belomanastirske kino-dvorane otvorena je likovna izložba “Baranjske bisernice“, na kojoj sudjeluju 22 baranjske likovne umjetnice iz četiri države s ukupno 41 izloškom. Ta je izložba jedna od aktivnosti projekta “Važno je imati podršku” koji u partnerstvu provode Udruženje “Baranja” iz Bilja i Mirovna grupa Oaza iz Belog Manastira. Projekt financira Europska Unija, a izložba je organizirana u suradnji s belomanastirskim Centrom za kulturu.

Baranjske bisernice u Belom Manastiru

Početkom ožujka u predvorju belomanastirske kino-dvorane otvorena je likovna izložba “Baranjske bisernice“, na kojoj sudjeluju 22 baranjske likovne umjetnice iz četiri države s ukupno 41 izloškom. Ta je izložba jedna od aktivnosti projekta “Važno je imati podršku” koji u partnerstvu provode Udruženje “Baranja” iz Bilja i Mirovna grupa Oaza iz Belog Manastira. Projekt financira Europska Unija, a izložba je organizirana u suradnji s belomanastirskim Centrom za kulturu. Izložba će biti otvorena do 31. ožujka.

Izložbu su otvorili Edo Jurić, ravnatelj Centra za kulturu, Vesna Nedić, predsjednica “Oaze” i Jasna Petrović, voditeljica projekta iz Udruženja “Baranja”. Ravnatelj Jurić, koji je uz mnogo truda i zalaganja i postavio izložbu, istakao je da ta izložba po svome opsegu najveća likovna izložba u novijoj povijesti Baranje i da će, sasvim sigurno, bili najvažniji baranjski likovni događaj 2011. godine. Predsjednica “Oaze” ukratko je predstavila izložbu, a u ime svih umjetnica publici se emotivnim govorom obratila gošća i učesnica iz Beograda Mirjana Vojnović. Jasna Petrović ukratko je predstavila projekt “Važno je imati podršku”, koji će Udruženje “Baranja” i “Oaza” provoditi ove i sljedeće godine. Cilj projekta je stvoriti podržavajuće okruženje ženama u Baranji za konzumiranje ljudskih prava kroz osnaživanje baranjskih organizacija civilnog društva kojima su ciljana skupina žene te senzibiliziranje javnost radi stvaranja poticajnog okruženja.