U fokusu

Zora proslavila 8. godišnjicu uspješnog rada

Udruga Zora proslavila je 8 godišnjicu uspješnog rada! Trenutno u Zori radi 6 osoba i do sada je provedeno 16 projekata, od kojih je 6 financirano iz predpristupnih fondova Europske unije. U tih 8 godina kroz projektne aktivnosti udruga se bavila temama kao što su ljudska prava, ženska prava, nenasillje, seksualnost.

Zora proslavila 8. godišnjicu uspješnog rada

Udruga Zora proslavila je 8 godišnjicu uspješnog rada! Trenutno u Zori radi 6 osoba i do sada je provedeno 16 projekata, od kojih je 6 financirano iz predpristupnih fondova Europske unije.

“U sklopu udruge razvija se Edukativni centar kroz kojeg provodimo radionice i predavanja, koristeći neformalne i interaktivne oblike učenja, a teme koje obrađujemo su ljudska prava, spolno prenosive infekcije, nenasilna komunikacija, suradnja, ženska prava, menagement volontera, rad s medijima i mnoge druge. Također razvijamo besplatne edukativne alate pa je do sada tiskano preko 10 različitih vrsta edukativnih letaka, izdan je Priručnik za vršnjačke edukatore, Interaktivni CD rom Virtualna škola prevencije, snimljena 2 edukativna filma za mlade. Tijekom godina, trenerice udruge radile su s predstavnicima civilnog društva, osobama s invaliditetom, djecom i mladima romske nacionalne manjine, nezaposlenim ženama, žrtvama obiteljskog nasilje i mnogim drugima.” ističe Marina Kolar, izvršna direktorica udruge.

 

Uz mnoge teme kojima se Zora bavi promicanje volonterstva je jedno od važnijih. Sustavnim radom s volonterima i na unapređivanju volonterskog programa, u 2010. u Zori je različitih 66 volontera i volonterki ostvarilo ukupno 1215 volonterskih sati, a ove godine će već treću godinu dodijeliti godišnju nagradu za Najvolontere/ke.

U sklopu Zore djeluje i neformalna biblioteka “Zor@teka” koja sadržava 450 naslova tema kojima se bavi Zora, a to su ljudska prava,  spolno reproduktivno zdravlje, rod/spol, feminizam, ne/nasilje, nenasilna komunikacija, civilno društvo, mladi, seksualnost isl.