U fokusu

Osnovan prvi kuglački klub slijepih žena

U Ogulinu je održan prvi međunarodni kuglački turnir za slijepe osobe. Kako napominju organizatori iz Udruge slijepih grada Karlovca i Karlovačke županije, ovo je prvi  takav sportski događaj u Republici Hrvatskoj i široj regiji a na kojem se natjecao najveći broj slijepih žena do sada. USKA je potakla i tehnički podržala osnivanja prvog Kuglačkog kluba slijepih žena u Hrvatskoj KK “Ogulinka”.

Osnovan prvi kuglački klub slijepih žena

U Ogulinu je održan prvi međunarodni kuglački turnir za slijepe osobe. Kako napominju organizatori iz Udruge slijepih grada Karlovca i Karlovačke županije, ovo je prvi  takav sportski događaj u Republici Hrvatskoj i široj regiji a na kojem se natjecao najveći broj slijepih žena do sada.

– USKA i ovoga puta kroz projekt “Sportom za ljepšu budućnost” pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi probija granice svojim nekonvencijonalnim pristupom u senzibilizaciji javnosti i integracijsi slijepih osoba u društvo. USKA je potakla i tehnički podržala osnivanja prvog Kuglačkog kluba slijepih žena u Hrvatskoj KK “Ogulinka”.

Na turniru održanom povodom Dana Grada Ogulina natjecali su se kuglači i kuglačice iz cijele regije, iz Ljubljane, Kranja, Banja Luke, Sarajeva, Bihaća, Beograda, Osijeka, Karlovca i Ogulina a priključile su se i videće kuglačice iz Ženskog kuglačkog kluba Ogulin.

Natjecanje se održavalo dva dana ekipno i pojedinačno. Slijepe kuglačice Ženskog kulagačkog kluba slijepih  Ogulinka bile su iznimne – ekipno su osvojile zlato u sastavu Ljerka Volf, Danica Rob i Ana Čunović, dok su pojedinačno ispred Ogulinke uzele sve tri medalje, Ljerka Volf ispred Kuglačkog Kluba Ogulinka pojedinačno je osvojila zlatnu medalju u kategoriji B2, Ana Čunović srebro u kategoriji B3, te Danica Rob broncu u kategoriji B1.