U fokusu

IBM imenovao je prvi put ženu za predsjednicu uprave

Virginia Rometty, trenutačno je viša potpredsjednica, a funkciju predsjednice uprave preuzet će od sadašnjeg predsjednika Sama Palmisanoa u siječnju iduće godine. Palmisano je na vrhu kompanije još od 2002. godine. Oboje ovih visokopozicioniranih direktora pomogli su IBM-u kako u prodaji osobnih računala tako i u prodaji softvera i suluga. Rometty ima 54 godine i poznata je pod nadimkom Ginni.

IBM imenovao je prvi put ženu za predsjednicu uprave

Virginia Rometty, trenutačno je viša potpredsjednica, a funkciju predsjednice uprave preuzet će od sadašnjeg predsjednika Sama Palmisanoa u siječnju iduće godine.

Palmisano je na vrhu kompanije još od 2002. godine. Oboje ovih visokopozicioniranih direktora pomogli su IBM-u kako u prodaji osobnih računala tako i u prodaji softvera i suluga.

Rometty ima 54 godine i poznata je pod nadimkom Ginni.

“S obzirom dosadašnje iskustvo Ginni koja je prema prihodima upravljala najvećim dijelom poslovanja, ona je bila logičan izbor”, rekao je analitičar Brad Zelnick iz Macquarie Securitiesa, a prenosi BBC News.

Ona se pridružuje relativno malenom krugu visokopozicioniranih žena na čelu globalnih kompanija. Tu su još Indra Nooyi iz Pepsija, Ursula Burns iz Xeroxa, Irene Rosenfeld iz Kraft Foodsa i Ellen Kullman iz DuPonta.

Tvrtka Hewlett-Packard, dugogodišnji konkurent IBM-u, nedavno je imenovala Meg Whitman za svoju šeficu.