U fokusu

Algebrine stipendije namijenjene i ženama iznad 40 godina

Mladi do 25 godina, žene iznad 40 godina, nezaposleni i poduzetnici početnici mogu konkurirati za vrijedne stipendije za informatičko i poslovno obrazovanje u sklopu novog ciklusa programa “Put do boljeg radnog mjesta”. Algebra i partneri projekta dosad su u sklopu ove inicijative podijelili stipendije ukupne vrijednosti veće od 2 milijuna kuna, a ove će godine u suradnji s portalom MojPosao po prvi puta organizirati i besplatnu radionicu o korištenju novih medija i društvenih mreža za pronalaženje boljeg posla.

Algebrine stipendije namijenjene i ženama iznad 40 godina

Učilište Algebra u suradnji s partnerom, portalom MojPosao, potaknuto uspjehom prošlogodišnjih akcija u okviru kojih je više od tisuću kandidata iz devet gradova steklo pravo na stipendiju ili subvenciju za stručno informatičko obrazovanje, pokreće novi ciklus inicijative “Put do boljeg radnog mjesta”. Program “Put do boljeg radnog mjesta” u svojem fokusu ima nezaposlene osobe, mlade do 25 godina starosti, žene starije od 40 godina, kao i poduzetnike početnike kojima su potrebna znanja uz koja će efikasnije voditi svoj posao.

Ovogodišnjoj stipendijskoj akciji prethodila je analiza internetskog tržišta rada kako bi se bolje definirale prilike za zapošljavanje i odabrale najprikladnije edukacije. Prema riječima Marka Olteana, voditelja prodaje i odnosa s klijentima iz portala MojPosao u ‘Top 5’ najtraženijih radnih mjesta u 2011. godini nalaze su ona iz područja prodaje, informacijskih tehnologija (IT) i turizma, a u odnosu na 2010. godinu zabilježen je ukupan porast broja oglasa za 4 posto. Gledajući zasebno samo kategoriju informacijskih tehnologija (IT) u njoj je zabilježen porast broja otvorenih radnih mjesta za 11 posto i to ponajviše za programere, sistemske administratore, administratore baza podataka te stručnjaka za korisničku podršku i servis.

Upravo zbog navedenih rezultata ovogodišnjim kandidatima ponuđene su 100%-tne stipendije za niz atraktivnih edukacijskih programa, poput programera na PHP ili ASP.net tehnologijama, web dizajnera, grafičkih dizajnera, sistemskih i mrežnih administratora, servisera računala, specijalista za internetski marketing, poduzetništva, voditelja prodaje, samostalnih knjigovođa, ECDL specijalista i brojnih drugih.

“Pristupanjem EU definitivno se mijenja perspektiva pojedinaca koji traže bolja radna mjesta – kako na domaćem tržištu rada, tako i na širem europskom. Što se tiče EU tržišta rada pitanje je tek trenutka kada će se otvoriti našim građanima koji imaju tražene i međunarodno priznate kvalifikacije. Na hrvatskom tržištu rada sigurno možemo očekivati dodatno podizanje kriterija od strane poslodavaca i daljnji trend porasta potražnje za ljudima koji dobro barataju ili se profesionalno bave informacijskim tehnologijama.”, izjavio je Hrvoje Balen, član uprave Algebre na današnjem predstavljanju projekta i dodao: “Kao i do sada, kroz projekt ‘Put do boljeg radnog mjesta’ želimo omogućiti posebno osjetljivim skupinama sugrađana potpuno besplatno školovanje, a svima ostalima iznimno niske cijene za vrijeme trajanja Otvorenih dana kako bismo im dali priliku da stjecanjem kvalitetnih znanja i međunarodnih certifikata upisanih u radnu knjižicu, značajno povećaju svoje šanse za pronalaženje prvog ili pak novog i boljeg radnog mjesta”.

Prijave za stipendije se mogu obaviti putem internetskih stranica http://stipendije.algebra.hr ili direktno u Algebrinim poslovnicama. Rok za prijave je do 23. veljače, dok će rezultati odabira kandidata biti poznati već 24. veljače u prijepodnevnim satima.

Prvi puta u Hrvatskoj: Radionica o korištenju društvenih mreža za pronalaženje posla

U skladu s novim trendovima u pogledu inovativnih pristupa u zapošljavanju i stvaranju vlastitog online imidža po prvi put će biti organiziran besplatni seminar “Novim medijima do boljeg radnog mjesta” koji će se održati u četvrtak, 23. veljače, u prostorima Algebre i Visoke škole za primijenjeno računarstvo, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske), s početkom u 17.30 sati.

Svi zainteresirani za ovu temu obavezno se moraju prijaviti putem web stranice http://otvorena.algebra.hr, a oni koji nisu u mogućnosti doći na radionicu u Zagrebu, moći će pratiti organizirani web prijenos u Algebrinim poslovnicama, ali i iz svojih ureda ili domova.