U fokusu

Krenulo najveće LGBT istraživanje na teritoriju Europske unije i Hrvatske

Agencija za temeljna prava Europske unije provodi najveće istraživanje o LGBT identitetima na teritoriju Europske Unije uključujući i Republiku Hrvatsku. Istraživanje se provodi isključivo putem interneta kroz online upitnik. Europsko LGBTIQ istraživanje prikuplja iskustva lezbijki, gej, biseksualnih ili transrodnih osoba starijih od 18 godina  koji žive u Europskoj uniji ili Hrvatskoj. Istraživanje provodi Agencija Europske unije za temeljna prava. Potpuno je anonimno i dostupno je na internetu do kraja lipnja 2012 http://lgbtsurvey.eu/. Upitnik se može popuniti na hrvatskom  ili drugim europskim jezicima.

Krenulo najveće LGBT istraživanje na teritoriju Europske unije i Hrvatske

Agencija za temeljna prava Europske unije (European Union Fundamental Rights Agency – fra.europa.eu ) provodi najveće istraživanje o LGBT identitetima na teritoriju Europske Unije uključujući i Republiku Hrvatsku. Istraživanje se provodi isključivo putem interneta kroz online upitnik.

Europsko LGBTIQ istraživanje prikuplja iskustva lezbijki, gej, biseksualnih ili transrodnih osoba starijih od 18 godina  koji žive u Europskoj uniji ili Hrvatskoj. Istraživanje provodi Agencija Europske unije za temeljna prava. Potpuno je anonimno i dostupno je na internetu do kraja lipnja 2012 http://lgbtsurvey.eu/. Upitnik se može popuniti na hrvatskom  ili drugim europskim jezicima.

Cilj istraživanja je prikupiti podatke o iskustvima LGBTIQ osoba na teritoriju EU i Hrvatske i temeljem rezultata artikulirati javne politike Europske unije koje će unaprijediti zaštitu ljudskih prava LGBTIQ osoba. Rezultati istraživanja također će pomoći brojnim LGBTIQ organizacijama pri zagovaranju prava seksualnih i rodnih manjina diljem EU i RH.

Ovo je prvo istraživanje koje obuhvaća teritorij čitave EU uključujući i buduću članicu Republiku Hrvatsku.

Donirajući svega 20 minuta svog dana za ispunjavanje upitnika pomoći ćete u boljem predstavljanju iskustava, mišljenja i potreba LGBTIQ osoba. Što je veći broj sudionika/ca, to će i vjerodostojnost rezultata biti veća – računamo na sudjelovanje desetka tisuća LGBTIQ osoba diljemEuropeu prvom istraživanju ove vrste.

Pozivamo sve LGBTIQ osobe da podrže istraživanje popunjavanjem ankete i dijeljenjem informacija o istraživanju putem interneta.