U fokusu

Osobe. Žene. Prijateljice.

Osobe. Žene. Prijateljice.

Prošlog tjedna završile su edukativne radionice u sklopu projekta “Osobe.Žene.Prijateljice.” koji provodi udruga ZORA, a podržala je Švicarska Ambasada u Republici Hrvatskoj. Projekt “Osobe. Žene. Prijateljice.” bavi se osnaživanjem djevojaka i žena Hrvatica i Romkinja iz Međimurske županije, u cilju osobnog i grupnog osnaživanja, razumijevanja vlastitih ženskih prava i mogućnosti, suzbijanju diskriminacije i predrasuda.

Naime, 25 djevojaka i žena sudjelovalo je na ukupno 4 radionice gdje su zajedno učile o suradnji, timskom radu, ženskim pravima, nenasilnoj komunikaciji i osobnom osnaživanju. Podijelile su mnoga iskustva i na kraju zaključile važnu stvar – o čemu god se radilo, trebamo biti uporne i nikada se ne smijemo predati. Sudionice će nakon radionice sudjelovati i u radionici izrade foto-stripa o ženskim pravima.

Također, sudionice su podijelile znanja o romskoj bajaškoj kao i međimurskoj kulturi i tradiciji kao što su hrana, ples, muzika, jezik, odjeća, zanati i legende. Tijekom projekta dodatno ćemo istraživati obje kulture kako bi se sa njima što više upoznale, te kako bi našu tradiciju i kulturu očuvale od zaborava.