Vijesti

03.04.2009. 13:31:45 (izvor: Zadarski list)

Lada Šokota nova ekonomska stručnjakinja HNS-a Zadar

(Foto: Luka Bujas)

GO Hrvatske narodne stranke - Liberalni demokrati održao je konferenciju za novinare na kojoj je predsjednica zadarskog HNS-a, Vesna Sabolić, predstavila višegodišnju suradnicu stranke, a od nedavno i članicu, ekonomsku stručnjakinju Ladu Šokotu. 

Lada Šokota, čiji je profesionalni angažman obuhvatio gotovo sva financijsko-gospodarska područja od međunarodne špedicije, prosvjete, bankarstva, do osiguranja i to na rukovodećim funkcijama, te je u Zadru poznata kao bankarska stručnjakinja (Ljubljanska banka, Podravska banka, direktorica sektora poslova sa stanovništvom u Dalmatinskoj banci), koja je vodila najjaču osiguravajuću kuću Triglav, imenovana je od strane Izvršnog odbora GO HNS-a 18. ožujka za predsjednicu Interesnog odbora za gospodarstvo Gradske organizacije, te 31. ožujka od strane županijskog Predsjedništva i za predsjednicu Interesnog odbora za gospodarstvo ŽO HNS-.a.

Kao ekonomska stručnjakinja HNS-a Lada Šokota je na konferenciji za novinare istaknula kako Zadarska županija i Grad Zadar moraju imati viziju pozicije ekonomije u budućnosti kao modrene ekonomije s visokoobrazovanom radnom snagom, budući da je obrazovanje ključan preduvjet gospodarskog rasta.

Također je kazala kako je potrebno poticati razvoj i interakciju sektora koji stvaraju dodanu ekonomsku vrijednost i koji imaju konkurentnost, odnosno komparativnu prednost, te kako su u Zadarskoj županiji ti sektoru, uz obrazovanje, još i obrtništvo, ribarstvo, pomorstvo, poljoprivreda i turizam. Upozorila je kako se do pravednog društva, to jest onog koje omogućuje socijalno-zdravstvenu zaštitu svojih građana može doći samo uz uspješno i dinamično gospodarstvo.

Tagovi: hns, lada šokota, zadar

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM