Vijesti

09.04.2009. 14:31:11 (Barkun)

Tatjana Tomaić za gradonačelnicu Pule

Motom 'Za novu Pulu' Tatjana Tomaić najavila je svoju kandidaturu za gradonačelnicu Pule na predstojećim lokalnim izborima na koje će izići kao nezavisni kandidat. Kao glavni povod za kandidaturu istaknula je vlastito ali i opće nezadovoljstvo trenutnim stanjem u gradu u kojemu, kako kaže, ništa ne funkcionira. - Grad i građani na samom su dnu, a sve je to rezultat dosadašnje nestručne vlasti i njihove političke nekompetencije, kaže Tomaić objašnjavajući kako je do tih saznanja došla istražujući za svoj magistarski rad koji piše na temu IDS-a.

No, izuzev nezadovoljstva trenutnom vlašću smatra kako je došlo vrijeme za ženski senzibilitet u vodstvu grada te će stoga u svom programu posebnu pažnju posvetiti problemima žena, a poglavito majki. - Zbog nedovoljne brige i organizacije sustava u današnje vrijeme žene su kažnjene što su majke. Stoga ću se zalagati za 24-satni rad vrtića i jaslica kao i za povećanje gradske naknade za novorođeno dijete s dosadašnjih 500 kuna na 3 tisuće, kaže Tomaić.

Osim žena u svom se programu dotaknula pitanja Kaštijuna. Mišljenja je da je neophodno potražiti novu lokaciju centra za gospodarenje otpadom kao i proučiti druge metode zbrinjavanja otpada, a osobno zagovara reciklažu i selektivno prikupljanje otpada.

Što se pak tiče urbanizma kaže da je cilj oživjeti centar grada. - U prvoj fazi funkcionalno bi se osposobila stara jezgra kroz brojna kulturna događanja i davanja prostora na korištenje po posebnim uvjetima građanima Pule, a čija bi namjena bila uređena strategijom razvoja grada, kazala je Tomaić.

Komunalna poduzeća spojila bi u holding s kako kaže tendencijom širenja i pokretanja raznih djelatnosti za potrebe građana te povećanje efikasnosti i kontrole sustava. U svom se programu također zalaže za poboljšanje života umirovljenika kroz razne sadržaje koji bi ih uključili u društveni život, ali i pridonijeli razvitku i kvaliteti grada te za održivi razvoj i civilno društvo s osobitim naglaskom na financiranje udruga koje će biti u službi građana i socijalno osjetljivih skupina stanovništva.

Kampanju će financirati iz vlastitih sredstava, a listu za gradsko vijeće predstavit će uskoro. - Na listi će biti sve nestranački ljudi iz kulture, prosvjete i privrede koji su nešto postigli svojim radom i nisu politički i javno eksponirani, kaže Tomaić.

Na pitanja novinara da prokomentira i druge dvije kandidatkinje za gradonačelnicu, Loredanu Štok i Lovrku Tomičić, Tomaić nije bila previše rječita kazavši tek da ih ne poznaje osobno, ali da smatra da im je objema stalo do grada.

Tatjana Tomaić rođena je i živi u Puli. Po struci je profesorica talijanskog jezika i književnosti, a trenutno priprema magistarski rad na Političkim znanostima na smjeru europske integracije. Direktorica je agencije za promidžbu i kulturni menadžment te sommelierka i pjesnikinja.

 

Tagovi: lokalni izbori, pula, tatjana tomaić

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM