U fokusu

zbogom, toni

Pionir LGBT tema na ovim prostorima nađen mrtav u svojoj kući

Pionir LGBT tema na ovim prostorima nađen mrtav u svojoj kući

Novinar, urednik i voditelj zagrebačkog Radija 101 Toni Marošević, poznat kao jedna od prvih javnih osoba na ovim prostorima koja se u 1980-im godinama deklarirala kao homoseksualac, preminuo je u Zagrebu u 68. godini.

Kako se doznaje iz Policijske uprave zagrebačke, Marošević je nađen mrtav u svojoj kući. Ekipa policije pozvana je na očevid i, prema postojećim saznanjima, nije riječ o sumnjivoj smrti, prenosi HRT.

Marošević je bio voditelj i urednik emisije Frigidna utičnica, prve domaće radioemisije koja se 1984. bavila homoseksualnim iskustvima na tadašnjem omladinskom radiju 101, u kojoj je odgovarao na pitanja slušatelja vezana uz gay tematiku. Iako je trajala samo četiri tjedna, emisija je ostala zapamćena po tada skandaloznim gay temama.

Poliglot, Marošević je na radiju 101 dugi niz godina uređivao program vijesti na stranim jezicima. Posljednjih godina radio je reportaže iz europskih gradova za svoj matični radio, a posljednji mu je angažman bio u nedavno ugašenom dnevniku 21. stoljeće, gdje je pisao za rubriku o Zagrebu.