U fokusu

mirela holy oštro protiv prijedloga zakona o zaštiti prirode

‘Plan 21 je ugovor kojeg je Vlada sklopila s građanima i građankama i mora ga poštovati’

‘Plan 21 je ugovor kojeg je Vlada sklopila s građanima i građankama i mora ga poštovati’

Tijekom jučerašnjeg dana u Saboru došlo je ozbiljno razmimoilaženja u mišljenju stranačke kolegice i kolege. Bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy usprotivila se prijedlogu Zakona o zaštiti prirode koje je branio njezin nasljednik Mihael Zmajlović.

Holy smatra da taj prijedlog zakona nije u skladu s Planom 21 i njime se neće provesti reforma politike zaštite prirode.

Smatram da je Plan 21 ugovor koji je Vlada sklopila s građanima i građankama Hrvatske koji su joj ukazali povjerenje i taj se ugovor mora poštovati. Odluku o neispunjenju politika iz Plana 21 ne može donijeti ni ministar, ni premijer, pa čak ni Vlada u cjelini, jer za to nisu dobili mandat od građana i građanki Hrvatske”, pojasnila je bivša ministrica zaštite okoliša i prirode.

Njezine izjave je stranački kolega Zmajlović odbacio kao zlonamjerne i licemjerne.

“Izjava da se ovim zakonom odustaje od Plana 21 mogu reći da je zapravo zlonamjerna, licemjerna i iznad svega netočna. Dakle, jedinu motivaciju za takvu izjavu mogu naći samo u želji da se našteti Vladi, a sve ostalo ostavljam da zaključe građani”, izjavio je Zmajlović novinarima u Saboru.

Reagirao je time na pojedinačno izlaganje Mirele Holy koja je poručila kako, za razliku od Kluba zastupnika SDP-a, ona neće podržati spomenuti zakon. Danas je otišla i korak dalje.

Nije važno što gospodin Zmajlović kaže, svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali Plan 21 se treba provoditi, a ovaj prijedlog Zakona o zaštiti prirode se s njim kosi. Ako zakon prođe, odlazim iz SDP-a”, decidirano je izjavila bivša ministrica, prenosi RTL.