Vijesti

16.04.2009. 10:36:49 (Novi list)

Karlovačkom skloništu niti kuna od Županije

(Foto: nada_abdalla)

Unatoč preporuci Ministarstva obitelji za sustavno financiranje karlovačkog Skloništa za žene - žrtve obiteljskog nasilja, Karlovačka županija u ovoj godini nije uplatila niti kune za potrebe ove najugroženije skupine stanovništva. Za razliku od Županije, Grad Karlovac redovito mjesečno uplaćuje 34.500 kuna na račun udruge "Korak" i tako ispunjava dogovorenih 414 tisuća kuna za potrebe Skloništa.

- Nailazimo na šutnju administracije Karlovačke županije koja se oglušuje na naše dopise, ali i na dopise iz Ministarstva obitelji, rekla je voditeljica "Koraka" Sadika Zvirkić. Kako saznajemo, dožupanica Olga Grgurić nije imala ovlasti potpisivanja ugovora o financiranju, a kako to nije ugovorno regulirano, jednostavno su na zaboravili na žrtve nasilja i djecu koja se nalaze u Skloništu. Za razliku od bešćutne administracije, neusporedivo više obzira pokazala je tvrtka "Proctor & Gumble" doniravši "Koraku" zalihu higijenskih proizvoda koji će u Skloništu biti dostatni za pola godine.

- Ugodno nas je iznenadila ova donacija koju nismo niti tražili, već smo se našli na njihovoj listi, kazala je Zvirkić. Ovo je najveća donacija u 10-godišnjem radu "Koraka" i neizmjerno smo zahvalni na njoj, dodala je Zvirkić.

Tagovi: nasilje, sigurna kuća, ženske udruge

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM