U fokusu

konkurencija je žestoka

Izaberite homofrenda i homofoba godine!

Izaberite homofrenda i homofoba godine!

Uoči dvanaeste zagrebačke Povorke ponosa već tradicionalno se biraju osobe koje su se u protekloj godini istaknule svojim homofobnim stavovima i ispadima, kao i one koje su svojim djelovanjem dokazale kako podržavaju i zalažu se za ravnopravnost svojih LGBT sugrađana i sugrađana.

“Ovogodišnji Homoizbori prolaze u znaku bujice homofobije koja je poplavila čitavu Hrvatsku.  Sve je počelo na Kaptolu i pozivima na oluju koja će otpuhati sve što koristi slobodnu volju i razum. Njihova zapovijed pretvorila se potom u političku akciju koju su pokrenule razne ognjištarske udruge i strančice dijeleći hrvatske građane na domaće i goste, obitelji i pedere, vrijedne i bezvrijedne, ispravne i neispravne, normalne i bolesne”, stoji na stranicama Zagreb Pridea.

Za ‘laskavu’ titulu homofoba godine ovaj put se natječu biskup Valentin Pozaić, HTV-ova bivša urednica Katarina Vidović Krišto, profesor Ivan Poljaković, katolički teolog Adalbert Rebić i kardinal Josip Bozanić.

Valentin Pozaić  je ‘desna ruka Josipa Bozanića. Čovjek koji je, čini se, izumio sve današnje talibanske aktiviste i aktivistkinje’, napisali su na stranicama Pridea.

Karolina Vidović Krišto je bivša urednica koja se uključila u histeričnu antigej kampanju tako što je u eter javne medijske kuće pustila propagandni prilog Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?, koji je izazvao buru u javnosti.

Ivan Poljaković je profesor koji je ‘osvojio’ hrvatsku javnost i suspenzijom sa zadarskog sveučilišta jer je na svojim predavanjima promovirao nadrilječništvo, iznoseći primjere kako se ‘homoseksualna bolest’ može ‘uspješno liječiti’.

Adalbert Rebić javnosti je poznat po izjavi: “Propast nam svima slijedi ako dopustimo da se i Hrvatskoj to dogodi, premda mi se čini kako ćemo se teško oduprijeti toj pederskoj uroti pa pogledajte samo o čemu govori film Svećenikova djeca, pa to je komunistički pamflet protiv Katoličke crkve. To je dio globalnog pokreta devijantnih seksualnih manjina protiv većine”.

Josip Bozanić. On je hijerarhijski odgovoran što izlječitelji homoseksualnosti, od Judih Reisman do Richarda Cohena, pohode Hrvatsku. On je taj koji vjernike i vjernice poziva da svoj potpis daju inicijativi za referendum o braku, da bi poslije, valjda, mogli krstiti svoje dijete ili vjenčati se (u crkvi).

Ukoliko glasate za homofrenda godine, birate između sljedećih:

Sanja Modrić je ugledna hrvatska novinarka i kolumnistica Novog lista sa stavom iznosi svoje komentare u kojima analizira aktualna politička i društvena zbivanja.

Vojko Obersnel je gradonačelnik  po mjeri LGBT osoba Hrvatske. Riječki gradonačelnik svake godine u sezoni prajdova na svojim brojnim službenim mrežama (ima blog, Twitter, Youtube i FB) podrži LGBTIQ zajednicu.

Nenad Zakošek je dekan Fakulteta političkih znanosti, koji se ove godine našao na meti talibanskih misionara jer je stao u zaštitu svojih studenata/ica koje je vrijeđala američka pseudoznanstvenica i homofobna publicistkinja Judith Reisman nazivajući ih komunistima ispranih mozgova.

Oliver Frljić nominiran je jer je svoju predstavu Aleksandra Zec iz Zagreba preselio u Rijeku nakon što su gradske vlasti zabranile plakat za predstavu Fine mrtve djevojke.

Mile Kekin nominiran je zbog ‘podrške brobi za jednakopravnost i neko drugačije i pravednije društvo’. Kao što sam Mile kaže: “Ovo je dio jedne veće bitke”.

Glasati za vaše favorite i favoritkinje možete ovdje.