Vijesti

17.04.2009. 10:31:48 - Jakov Žarko (Slobodna Dalmacija)

Ja sam u životu prodavala sebe i svoje, a politika i političari prodaju vaše!

(Foto: kupus.net)

Višednevnim nagađanjima kako će se u utrci za gradonačelnika Kaštela prvi put naći žena - došao je kraj. Ekskluzivno za Slobodnu Dalmaciju Lidija Šunjerga potvrdila je:

- Da, krećem u utrku za prvu damu Kaštela i potpuno sam sigurna da ću biti ravnopravna, ako ne i rezultatski bolja od trojice do sada istaknutih kandidata. Nije bilo lako donijeti ovu odluku, no ipak je prevagnula želja da nešto u svakodnevnom životu promijenim. Ako već ne mogu promijeniti svoju prošlost, u kojoj sam doslovce dotakla dno života, ali ne vlastitom voljom, svim srcem želim mijenjati budućnost mojih Kaštela. Želim promijeniti živote samohranih majki koje kao i ja danas žive od 1300 kuna raznih socijalnih pomoći i sigurna sam da ću u tom cilju dobiti podršku mojih Kaštelana - izjavila je Šunjerga.


Osim socijalnog programa, borbe protiv nasilja nad ženama i bolje skrbi o djeci, u programu Lidije Šunjerge niz je drugih projekata.

- Izgradit ću velik broj dječjih igrališta i novih sadržaja u prirodi, kao što je Biblijski vrt. Žene ću uključiti u više gradskih programa i projekata, a kaštelanskim obrtnicima stvorit ću uvjete da rade u našem gradu i tako zarađuju, a ne da nam poslove građenja obavljaju tvrtke iz Imotskog, Sinja i drugih gradova - poručila je navodeći jedan od prioriteta, a to je veći broj novih radnih mjesta.

- Iza političara, koji su već istaknuli svoje kandidature za gradonačelnika, stoji zasigurno veći kapital nego iza mene. Oni se bore za vlastite interese, stranački su poslušnici, a ja se grozim politikanstva. Gradom ću upravljati zajedno sa svojim građanima, a njihove dobre ideje i projekte svesrdno ću podržavati, ne glumeći marionetu kojom će netko upravljati - poručuje Šunjerga koja o svojim protukandidatima kaže:

- Kad sam ja radila u Europskoj uniji, oni nisu znali što je to. Lokalni licemjeri koji me nazivaju kurvom, uopće ne znaju ni tko sam, što sam u životu radila, koliko sam sposobna, kao ni to da, između ostalog, govorim i četiri strana jezika. O svojoj osebujnoj prošlosti, Šunjerga nije željela previše govoriti, tek je poručila da je o njezinu privatnom životu sve ispričano u dokumentarnom filmu "Sve 5", koji je nagrađivan na Danima hrvatskog filma, te kako će za dva dana svi građani moći posjetiti njezinu web-stranicu: www.lidija-gradonacelnica.com, te će joj moći slati mailove na adresu: izbori@lidija-gradonacelnica.com.

Na naš upit hoće li joj bogato iskustvo bavljenja prostitucijom pomoći ili odmoći pri dobivanju glasova birača, Šunjerga je jasno kazala: - Tu odluku ostavljam biračima na izbor. Ako me izaberu, imat će socijalno najosjetljiviju gradonačelnicu. No, o tome koliko je uistinu poznata, kazala je: - Kad pitaju djecu u vrtiću tko sam, oni kažu: Ona teta sa showa "Opstanak". Djeca iz škole znaju reći:

Gledali smo njezin film na internetu, licemjeri će kazati jedino to da sam kurva, a stariji kažu: Zna slušati, s njom uvijek znaš na čemu si i bez dlake je na jeziku. Upravo to vam govori koliko sam poznata - kazala je Šunjerga koja je biračima na kraju našeg razgovora poručila: - Svoj glas dajte sebi, a ne politici, jer vas je politika, koja je najveća kurva, dovela do stanja u kojem danas živite. Ja sam u životu prodavala sebe i svoje, a politika i političari prodaju vaše!

Tagovi: kaštela, lidija šunjerga

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM