U fokusu

riješen problem skate skulpture kod SC-a?

Na Bundeku skateboard park do sredine 2014.

Na Bundeku skateboard park do sredine 2014.

Facebook

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećao je skaterima i skatericama, koji od prošlog četvrtka brane skate skulpturu u dvorištu SC-a, kako će dobiti skate park an Bundeku.

Gradonačelnik je također obećao kako će pismom zamoliti ministricu graditeljstva Anku Mrak Taritaš i sanacijskog upravitelja SC-a Peju Pavlovića da odgode rušenje skulpture.

Sredstva za izgradnju osigurat će se rebalansom gradskog proračuna, a o kojem je iznosu riječ, nije se preciziralo.

Novi sastanak najavio je već za mjesec dana, do kada bi trebali biti poznati lokacija i idejno rješenje parka.

Zanimljivo je kako je Bandić još prije šest godina obećao izgraditi skate park na Bundeku, međutim, ta ideja nikada nije realizirana.

Podsjetimo, građani i građanke su i jučer spriječili rušenje skate skulpture. Oko 7 sati u ponedjeljak ujutro 50-ak osoba okupilo se braniti skulpturu, koja je prepoznata kao jedinstveni spomenik skate kulture u svijetu.

“Smatram da se u gradu koji je potkapacitiran sadržajem i infrastrukturom za mlade i nezavisnu kulturu mora pronaći adekvatna alternativna lokacija skate poolu, koji će očito biti porušen, stoga ovim putem pozivam i upravu SC-a da zajedno sa Gradom Zagrebom stane uz mlade i njihov interes i pomogne im u tome. Situacija sa SC skate poolom samo je jedan od slikovitih primjera odnosa prema mladima i njihovim pravima, stoga još jednom snažno apeliram na zajedničko i prije svega brzo pronalaženje adekvatne alternative”, kazao je jučer za Libelu Marko Boko, predsjednik MMH.