Vijesti

20.04.2009. 16:02:10 - Jakov Žarko (Slobodna Dalmacija)

Lidija Šunjerga ima podršku Kaštelana

Javno objavljena kandidatura bivše pornozvijezde Lidije Šunjerge za kaštelansku gradonačelnicu na skorašnjim lokalnim izborima čini se kao da je sva druga gradska zbivanja bacila u drugi plan.

Narod očito zasićen političara i političkih stranaka, Lidijinu kandidaturu većinom pozdravlja, no ima i onih koji neće u novine, a njezinu priču s podsmijehom nazivaju "teškom sprdačinom". Novopečena kandidatkinja za gradonačelnicu Kaštela jučer je bila doslovno šokirana.

- Ni u ludilu nisam mogla očekivati ovoliko zanimanje i podršku koja mi stiže iz gotovo svih krajeva Hrvatske. Ne znam kako se obraniti od ovog medijskog stampeda, novinari stižu čak iz Slovenije i Beograda - kazala je Šunjerga kojoj su, kako kaže, podršku dali njezini brojni prijatelji, među kojima i glazbenica Alka Vuica, te predsjednica ženske udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka.

Šunjerga je potvrdila kako će već idućih dana krenuti s prikupljanjem potrebnih glasova za kandidaturu. Napravili smo đir po Kaštelima i upitali građane kako komentiraju činjenicu da se prvi put u 19 godina u utrku za gradonačelničku fotelju u Kaštelima kandidirala žena tako nesvakidašnjeg zanimanja.

Ranko Deanović (58) umirovljenik: - Apsolutno nemam ništa protiv njezine kandidature. Njezina osebujna prošlost nema nikakve veze s današnjim vremenom i budućnosti i nitko ne može osporavati njezine kvalitete i sposobnosti. Dapače, u utrci za gradonačelnicu Kaštela želim joj sve najbolje, vidila je više svita od puno drugih političara iz Kaštela.

Mira Šegvić (63), umirovljenica: - Nemam ništa protiv njene prošlosti, to je isključivo njena privatna stvar. Lidija mi danas djeluje potpuno normalna žena i podržavam njezinu kandidaturu za gradonačelnicu. Naravno i više mi je nego drago da će se u utrci za gradonačelnika prvi put naći jedna žena.

Mira Višić (50), njegovateljica: - Lidiju poznajem, i kao osoba mi je iznimno draga. Međutim, smatram da bi se na mjestu gradonačelnice trebala naći školovanija žena iza koje stoji neka druga karijera, a ne ova koju je ona imala. Kaštelima treba jedno čvrsto žensko stvorenje.

Ivana Kelam (35), trgovkinja: - Njenu kandidaturu za gradonačelnicu doživljavam kao iznimno hrabar potez. Ne srami se svoje prošlosti, u potpunosti je dosljedna i stoji iza onoga što je nekad radila. Skroz mi je pozitivno da će žena biti kandidat za gradonačelnika i to podržavam. Lidija to može.

Dijana Putnik (48), novinarka: - Naš zakon kaže, da svatko tko prikupi određeni broj potpisa, može istaknuti svoju kandidaturu za gradonačelnika, pa tako i Lidija. No, pitanje je koliko bi ona bila uspješna, jer iako ima životnu školu kao malo tko od nas, nedostaje joj stručnog znanja za vođenje grada. Iako je iskrena i britkog je jezika, malo tko bi je ozbiljno shvaćao, prvenstveno oni koji se prostituiraju na druge načine i to puno skuplje naplaćuju nego što je to radila ona.

 

Protukandidati
Ivan Udovičić, HDZ: - Svačije demokratsko pravo je kandidirati se za bilo koju funkciju u gradu, pa je tako i njezino. Da, ovo je prvi put u 19 godina da je u utrci jedna žena i volio bih da ih je više. S programima Lidije Šunjerge nisam upoznat, međutim, kazao bih da našim građanima ostavljam za pravo da izaberu najboljeg od istaknutih kandidata.

Ante Kovač, SDP: - Konkurencija je dobra stvar i ova kandidatura je dokaz htijenja i potrebe promjene stanja, kvalitete življenja odnosa i demokratizacije Kaštela, što je uistinu neminovnost. Jedino imam primjedbu gospođici Šunjergi što ocjenom o konkurentima, a ne poznavajući ih - što su radili, kakvi su, koje rezultate su ostvarili ulazi u sferu politikanstva - kojega se, kako je u razgovoru s vama kazala, itekako grozi. Ali to je sve mladost i to joj ne zamjeram s porukom da se toplo nadam da se vidimo u drugom krugu.

Joško Berket, nezavisni: - Novi zakon omogućio je do sada najravnopravniju utrku kandidata za izbor gradonačelnika. Demokracija je praznik slobode, a pojavljivanje kandidata s profilom gospođice Šunjerge nije nikakva novost u svijetu. Svaki građanin se ima pravo kandidirati, što je zajamčeno i Ustavom RH ukoliko prikupi dovoljan broj potpisa. Osobno ne poznajem gospođicu Šunjergu i nisam upoznat s programom koji nudi, no moje mišljenje je da svatko od nas kandidata mora ponuditi svoje viđenje razvoja grada Kaštela i nastojati za to dobiti podršku građana. Stoga se u svojoj kampanji ne namjeravam baviti previše drugim kandidatima.

Tagovi: kaštela, lidija šunjerga, lokalni izbori

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM