U fokusu

natječaj za novi Wo/Men Inspiring kalendar.

Kalendar koji promovira rodnu ravnopravnost

Kalendar koji promovira rodnu ravnopravnost

Europski institut za rodnu ravnopravnost (EIGE) raspisao je natječaj za novi Wo/Men Inspiring kalendar. Kalendarom se žele promovirati muškarci i žene koji svojim radom promiču rodnu ravnopravnost.

Na natječaj koji je otvoren do 15. rujna mogu se javiti svi građani i građanke Europske unije na način da na svom materinjem jeziku popune propisani formular u kojem navode svoja postignuća i inicijative. Ovaj kalendar nastavlja se na EIGE-ove kalendare “Women Inspiring Europe” koji su do sada izdani tri puta.

Žene predstavljene u kalendaru predstavljaju uzore za žene diljem Europe prema mišljenju EIGE. Kalendar prate i kratki filmovi u kojima se prikazuju profili žena. Kalendar za 2014. godinu po prvi će puta uključivati i muškarce koji doprinose rodnoj ravnopravnosti.

{slika} Članak je nastao u okviru projekta Europske mogućnosti za ruralne žene  koji provodi CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u partnerstvu sa Udrugom žena Hera, Prostorom rodne i medijske kulture K-zona i Radijom Kaj. Projekt financira Europska Unija u okviru IPA INFO 2012. Mišljenja i stavovi izneseni u ovom članku ne izražavaju mišljenje i stavove Europske unije.