Vijesti

24.04.2009. 09:59:46

Predstavljamo: Jasna Opačak

Jasna Opačak

Jasna Opačak

 Jasna Opačak (1967.) kandidatkinja je HDZ-a za zamjenicu gradonačelnika Buja.

 

Pročitajte što Jasna Opačak kaže o sebi.

"Osnovnu i  srednju ekonomsku školu završila sam u Bujama, odrasla sam i sada stalno nastanjena u Bujama. Nakon završene srednje ekonomske škole zapošljavam se u jendoj tvrtci  kao administratorica i tamo radim 3 godine. U Bujama (1988.godine) se otvara poslovnica Istarske kreditne banke d.d. Umag i tamo se zapošljavam iste godine, te tako u istoj radim već  21 godinu, na mjestu blagajnice- likvidatorice. Udata sam, i majka sam dvoje djece, sina od 18 godina i kćerke od 14 godina.

U politici se pojavljujem 1993.godine učlanjivanjem u Gradsku organizaciju HDZ-a i godinama,  dok  djeca nisu poodrasla uvijek sam se politikom bavila iz sjene, pisala zapisnike,... 2004. godine sam se kandidirala na unutar stranačkim izborima i postala predsjednicom GO HDZ-a u Bujama. 

2005.godine na lokalnim izborima naša lista dobija mandat jednog vijećnika, postajem vijećnica u Gradskom vijeću Grada Buja. Na prošlogodišnjim unutar stranačkim izborima moje se predsjedavanje  GO HDZ-a nastavlja za još jedan mandat. Dopredsjednica sam Županijskog odbora HDZ-a, a aktiviranjem Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski, obnašam i dužnost dopredsjednice Zajednice žena na nivou Istarske županije. Upravo me rad u zajednici žena sve više motivira i interesira, a sve je to povezano i mojim angažmanom u našem Gradu na pitanjima školstva, sporta, crkve  i drugim društveno korisnim aktivnostima.

Moram naglasiti i jako dobru suradnju sa gradonačelnicom, sada nezavisnom kandidatkinjom za još jedan mandat, gđom. Lorellom Limoncin Toth, koja u meni nije gledala vijećnicu iz oporbenih klupa nego čovjeka koji želi dati svoj doprinos boljitku našeg grada. Na takvoj suradnji joj se zahvaljujem kao i mnogi iz naših redova, jer je to bila mogućnost da HDZ u Bujama ipak pokaže da smo i mi,  članovi te stranke ipak poštovani sugrađani, a ne građani drugog reda kao što je to bilo u prijašnjim godinama i mandatima nekih drugih ljudi. Vjerujte biti žena u politici, nije lako. Bez obzira na to koliko malo ili puno dale u politici, uvijek smo dale malo.

U slobodno vrijeme koliko ga imam posvećujem se obitelji i odgoju djece, a zadovoljstvo mi pričinjava rad u Ženskom rukometnom klubu Buje. Cilj koji smo htjeli ostvariti osnivanjem kluba bio je da se djevojčice bave sportom, ali i da korisno provedu vrijeme, ne lutajući po ulicama našeg grada, koje prema satistikama, u alkoholu i drogama, ima uzlaznu putanju.

Kandidirala sam se da bih svoje znanje, umijeće i  želju za boljitak grada, pretočila u aktivan rad  na rješavanju problema koji tište naše građane, a što nisam mogla dok sam bila u oporbi  i samo vijećnica u gradskom vijeću u kojem je omjer snaga bio 10 za vladajuće i 5 za oporbu. Svojim bih primjerom htjela pokazati da je za naš bolji život u gradu,  potrebno imati inicijative da se to i ostvari. Želim da sva  djeca u ovome Gradu imaju djetinjstvo i mladost kakvu sam imala ja."

Tagovi: buje, hdz, jasna opačak, lokalni izbori

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM