Vijesti

27.04.2009. 11:44:10 - T.B.

Kako izgledaju stranačke liste?

Danas u ponoć ističe rok za predaju kandidatura što uključuje i izborne liste za predstavnička tijela lokalne i područne samouprave. Očekivano obzirom na novi način biranja načelnika/ca, gradonačelnika/ca i župana/ica o listama se vrlo malo govori i zna. No, evo informacija do kojih smo uspijeli doći.

Na famoznoj "Milanovićevoj" listi za Gradsku skupštinu grada Zagreba 33% čine žene pri čemu su najviše pozicionirane Višnja Fortuna, predsjednica gradskog HSU-a, profesorica s Agronomskog fakultetaJasmina Havranek, saborska zastupnica Mirela Holy i dosadašnja vijećnica u gradskoj skupštini Iva Prpić.

IDS je za Županijsku skupštinu Istarske županije kandidirao 51% žena čime je barem malo popravio činjenicu da nemaju niti jednu kandidatkinju za gradonačelnicu te imaju svega jednu kandidatkinju za načelnicu.

SDP-ova koalicijska lista za Primorsko-goransku županiju o kojoj smo već nešto i pisali na kraju ima 30% kandidatkinja, među kojima je prva Sonja Brozović Cuculić na 6. mjestu. HDZ-ova lista za Županijsku skupštinu Primorsko-goranske županije ima 26% kandidatkinja.

Tagovi: hdz, ids, izborne liste, lokalni izbori, sdp

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM