Vijesti

28.04.2009. 10:33:34 - Zdravko Strižić (Večernji list)

Predane liste i kandidature u Sisku

Iako su županijsko, gradska i općinska izborna povjerenstva za lokalne izbore radila nekoliko dana, prava gužva u njima bila je jučer. Pri predaji lista i ovjeri potpisa svi su kandidati bili optimistični.

Odgovornije i bolje
Mnogi su čekali posljednje sate za predaju svojih kandidatura, dok su neki tu obvezu obavili u prijepodnevnim satima. Tako je kandidaturu za županicu i listu za Županijsku skupštinu, danas točno u najavljenih 11,55 sati, predala koalicija HDZ-HSS-HSLS-HSU. Nakon predaje kandidature Ivanke Roksandić za županicu sa 11.860 potpisa (od potrebnih 2500), održana je i konferencija za novinare.

- Pod sloganom Zajedno odgovornije, više i bolje, sigurni smo da ćemo županiju voditi odgovornije i bolje od dosadašnje vlasti. Na prvom nam je mjestu ulaganje u gospodarstvo i obrazovanje, te zdravstvo i socijalu. Sa sadašnjom županijskom vlašću nismo mogli ostvariti suradnju, pa ni kao saborski zastupnici nismo mogli pomoći - rekla je I. Roksandić.

O aktualnoj županici Marini Lovrić, za koju su kazali kako je privatizirala županiju, kritički su još govorili Ivan Šantek (HDZ), Marijana Petir (HSS), Željko Lenart (HSS), Rajko Mladenović (HSU) i Zdravko Nikšić (HSLS).

Izborna koalicija SDP-HNS-DC-DSU-SDSS-SDA-SPH, s kandidatkinjom za županicu i nositeljem koalicijske liste za Županijsku skupštinu Marinom Lovrić, svoju je kandidaturu predala u 20 sati.

Na listi 40 posto žena
- Vraćamo se u grad na legalan način - optimističke su riječi kandidata za gradonačelnika Davorka Vidovića (SDP), kojima je u 11.30 sati sa 26 članova izaslanstva predao listu koalicije Sisak ponosni Gradskom izbornom povjerenstvu u Sisku. Na listi je za Gradsko vijeće čak 40 posto žena, na što su, rekao je, posebno ponosni.

Lista HSP-a s kandidatom za gradonačelnika Ivom Šimcem predana je u 16.15 sati, a koalicije Sisak + s kandidatom Dinkom Pinterićem (HDZ) u 21 sat.

Tagovi: lokalni izbori, sisak

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM