Vijesti

29.04.2009. 12:39:00

Kako izgledaju stranačke liste II.dio

Marija Pletikosa

Marija Pletikosa (Foto: Zvonko Kucelin)

Na listi koalicije HDZ-HSP-HSLS-HSU-HSS za Gradsko vijeće Zadar samo je 26% žena ( od 27 kandidata sedam mjesta zauzimaju žene ),dok ih je na listi za Županijsku skupštinu tek 19% ( od 41 kandidata osam žena ).

Na listi za županijsku skupštinu u samom vrhu, na 3. mjestu, tako je gradska pročelnica za financije Grozdana Perić, Branka Peričin i  dr. med. Sanja Delin, na 6. i 7.mjestu, potom na 14. mjestu tajnica u HDZ-ovoj središnjici Negznana Pavičić, Ivana Devčić Buzov na 20., Maja Dunatov na 28., na 30. mjestu predsjednica hrvatske udruge Napredak, dosadašnja potpredsjednica OV-a Gračac Ankica Rosandić, te na 36. Davorka Krnčević.

Najveće iznenađenje HDZ-ove koalicijske liste za Gradsko vijeće zasigurno je treća na listi Marija Pletikosa, ravnateljica Doma za odrasle Sv. Frane u Zadru koja je dosad bila, moglo bi se reći, politički neaktivna. Prof. engleskog i njemačkog jezika Tatjana Smith Savić, profesorica u Gimnaziji Vladimir Nazor, dosad politički anonimna, zauzima visoko sedmo mjesto. Na 20.mjestu nalazi se dipl. ing. agr. Olja Radulić, zaposlena u Zadarskoj županiji, na 21. mjestu učiteljica Franka Dvorski, tajnica gradske podružnice HSP-a. Snježana Jurinić odbojskaška trenerica na 23. je mjestu, a dip. ing. Iva Dunatov Gledić iz Ureda državne uprave zauzima 25.mjesto. Predsjednica zadarskog HDZ-a, saborska zastupnica Ana Lovrin postavljena je na zadnje, 27. mjesto.

 

 Nova Gradiška

Koalicija HDZ-HSU u Novoj Gradiški na listi za Gradsko vijeće ima 31% žena ( 6 žena od ukupno 19 kandidata). Visoko pozicionirane su Ana Aberle, dipl.oec, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i financije grada Nova Gradiška, Ana Subić i Romana Mazulović, dipl. učiteljica te Đurđa Marjanović, upravna tehničarka. Pri samom dnu liste nalaze se Mirna Kovačević i Mirjana Vuković

Tagovi: lokalni izbori, marija pletikosa, nova gradiška, zadar

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM