U fokusu

Palestinska tinejdžerica:

Najmlađa gradonačelnica na svijetu

Najmlađa gradonačelnica na svijetu

Bashaer Othman, 15-godišnja palestinska djevojčica preuzela je dužnost gradonačelnice Allara, grada na Zapadnoj obali i time postala najmlađa osoba na svijetu na toj dužnosti. Na ovu poziciju je izabrana u sklopu inicijative za osnaživanje mladih, a koja ih uključuje u proces donošenja odluka.

Othman je zadužena za sva pitanja koja se tiču grada Allara, a koje uključuju nadzor zaposlenih i potpisivanje službenih dokumenata, osim financijskih.

Othman je pod nadzorom izabranog gradonačelnika Suflam Shadida koji je izrazio oduševljenje imenovanjem ove tinejdžerice, a što označava korak naprijed za potporu mladima. “Postoje mnogi načini potpore mladima, osim financijskih sredstava. Prvo, trebali bismo doista ukloniti prepreke koje bi mogle stajati na putu, a uz odlučnost i ustrajnost to sigurno možemo učiniti”, rekao je Shadid, te dodao: “Novi položaj Bashaer Othman predstavlja veliki izazov za nju samu, ali i za našu zajednicu. Želimo zajedno proći kroz to iskustvo kako bismo bili u mogućnosti to podijeliti s drugim mladim ljudima, tako da i oni mogu biti spremni za pokretanje sličnih inicijativa u budućnosti”.