Vijesti

08.06.2009. 11:34:11 - Slavica KLEVA (Novi list)

Pretukli mladiće na izlasku s gay partyja

(Foto: Lisa Norwood)

Rijeka - Ako je suditi po batinama koje su dobila dvojica muškaraca vraćajući se u tri sata ujutro s organiziranog gay partyja iz lokala "Filter" u Zvonimirovoj ulici, očito ima mladića kojima smeta drugačija seksualna orijentacija. Razgovarali smo s pretučenim 29-godišnjakom kojeg su zajedno s njegovim 37-godišnjim prijateljem kukavički s leđa, napali i isprebijali. Dogodilo se to u Ulici Luki, u prvim satima nedjelje. Mladići su proveli gotovo cijelu večer u lokalu na zabavi namijenjenoj u prvom redu istospolnim parovima, ali i drugim željnim zabave.

 

Napad s leđa

- Bio sam malo skeptičan, s obzirom da se lokal nalazi u blizini drugog zabavnog kluba, ali s druge strane znao sam da je na zabavu mogao ući samo onaj tko se nalazio na listi gostiju. No sada kada vrtim film, smiješno bi bilo da se ništa nije dogodilo, priča pretučeni mladić.

- Prijatelj i ja izašli smo oko tri sata i ugledao sam na zidiću grupicu mladića kako sjede. Odjednom me preplavio strah, no vidio sam da mladići razgovaraju sa zaštitarom kluba pa sam se malo opustio i krenuo prema Ulici Luki gdje sam parkirao auto. Tada su nam prišli s leđa, počeli nas pljuvati i tući. Ne znam koliko je sve skupa trajalo. Ništa im nismo napravili, nismo ih provocirali i vjerujte, sretan sam što sam živ, rekao nam je drhtavim glasom jedva se suzdržavajući da ne zaplače pretučeni mladić.

- Pitate me zašto odmah nisam zvao policiju? Vjerujte mi, u tom trenutku premro sam od straha, nisam pomislio da će se tako nešto dogoditi, ali kad su nas pretukli nazvali smo policiju i čekali ih na autobusnoj stanici Mlaka. Oni su uzeli naše izjave, ali nisam vidio da su nekoga uhvatili osim što su obavili razgovor s vlasnikom lokala i nekim gostima, rekao nam je premlaćeni mladić.

 

Sporna uloga policije

Ništa bolje nije prošao par mladih iz Brazila koji rade u Rijeci. Potvrdili su da je vlasnik lokala organizirao party s unaprijed pripremljenom listom gostiju što znači da nitko nepozvan nije mogao ući. Ona i mladić koji se deklarira kao homoseksualac izašli su iz lokala oko dva sata kako bi kupili nešto za pojesti kada je jedan mladić nakon dugog provociranja pogledom bez ijedne riječi na njih bacio punu limenku piva. Mlada Brazilka, prepričava nam događaj, pokušala je mladića smiriti riječima, na mješavini hrvatskog i engleskog primirila ga riječima: "Smiri se, mi smo prijatelji, nismo za nikakvo nasilje".

Iako su vidjeli policijsku ophodnju koja je stigla na dojavu o tučnjavi, nije im bilo jasno kako nisu odmah uhvatili rabijatne mladiće. Brazilci su istog trenutka nazvali prijatelja koji je po njih došao automobilom. No, kada su odlazili s Mlake ugledali su mladića bez majice s palicom u ruci i nije im jasno zašto ga policija nije maknula s ceste.

Tagovi: homoseksualnost, nasilje

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM