Vijesti

12.06.2009. 14:57:27 (Jutarnji list/Net.hr)

Hoće, neće, hoće, neće....

Anti gay prosvjed koji su najavili članovi Hrvatske čiste stranke prava i Hrvatskih nacionalista, koji bi trebao biti održan sutra u 15 sati na Trgu bana Jelačića, u isto vrijeme kad i Zagreb Pride, mogao bi biti zabranjen, neslužbeno smo doznali od visokog policijskog izvora.

Naš izvor pojašnjava kako se na istome mjestu u isto vrijeme ne mogu održavati dva prosvjeda, a osim toga, kaže, anti gay prosvjednici pozivaju razne fašističke skupine da sudjeluju u tom prosvjedu.

Istovremeno glasnogovornica policije Aleksandra Ljuba opovrgava takve navode. Tako će s istog mjesta, Trga Maršala Tita, krenuti i Zagreb Pride i anti gay prosvjed.

Možda su takve najave iz policije došle i nakon što su prekjučer ujutro SDP-ovi saborski zastupnici Šime Lučin i Mirela Holy pozvali policiju da spriječi održavanje anti gay prosvjeda jer smatraju da potiče na nasilje i odašilje govor mržnje.

Priopćenjem su se jučer oglasili i organizatori tog skupa, koji su Lučina prozvali manipulatorom, a odbili su i klasifikacije da je riječ o neonacističkom maršu. - Zar ne bi onda trebalo zabraniti i gay paradu, jer vrijeđa nečije osjećaje? - pitaju se Hrvatski nacionalisti

Tagovi: zagreb pride

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM