Vijesti

27.06.2009. 09:22:37 (Večernji list)

'Zbog seksističkog Berlusconija bojkotirajte summit G8'

Tri visokoobrazovane Talijanke uputile su otvoreno pismo prvim damama Velike Britanije Sari Brown i SAD-a Michelle Obama da bojkotiraju na summit G8 koji će se održati u L'Aquili zbog, kako ističu, "primitivnog ponašanja domaćina skupa Silvija Berlusconija prema ženama".

Na ovaj potez su se odlučile nakon što je javnost doznala za njegove afere i posljednji u nizu skandal u kojemu se talijanski premijer zabavlja s mladim djevojkama i kojima je navodno plaćao za seks.

 

Silvio Berlusconi: Nikad nisam platio za seks
Ne nazire se kraj sapunice oko Berlusconijevih zabava. Konačno se oglasio i glavni akter afere talijanski premijer Silvio Berlusconi koji je u intervjuu za talijanski časopis Chi demantirao sve navode o svojim zabavama u vili na Sardiniji.

Između ostalog, Berlusconi je izjavio da nikad nije platio za seks te da je prostitutka u središtu skandala "vrlo dobro plaćena" da iznosi lažne optužbe protiv njega, rekao je 72-godišnji Berlusconi.

Život talijanskog premijera našao se pod povećalom javnosti nakon što je prošloga mjeseca njegova supruga zatražila zatražila razvod. Ovo je prvi put da je talijanski premijer iznio više detalja o ozbiljnim optužbama vezanim za njegov privatni život.

Talijanska manekenka Patrizia D'Addario izjavila je prošlog tjedna da joj je plaćeno više od 1000 eura da sudjeluje na njegovoj zabavi zajedno s drugim ženama. D'Addario je zanijekala da je joj je netko platio da iznosi lažne optužbe protiv Berlusconija.

- Ako Berlusconi ima i najmanji dokaz kojim će potkrijepiti svoje tvrdnje, on ih treba predati vlastima - rekla je ona, dodavši da bi, ako nije tako, trebao prestati s iznošenjem takvih tvrdnji.

Tagovi: italija, seksizam

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM