Vijesti

02.07.2009. 14:25:32 (CroL)

Izdani vodiči o LGB pravima za radnike i poslodavce

(Foto: BayerNYC)

Udruge Iskorak, Kontra te Institut M.I.A. predstavljaju Vodič za poslodavce/ke o LGB pravima, Vodič za sindikate o LGB pravima i Vodič o pravima za LGB radnike/ce. Priručnici su nastali zahvaljujući radu članova/ica Pravnog tima na zalaganju za LGB zakonske promjene, te hrabrosti pojedinki i pojedinaca koji su nam se obratili za pomoć kada su im njihova osnovna ljudska prava bila povrijeđena, te time pokrenule proces stvaranja presedana u zaštiti LGB ljudskih prava. Primjeri navedeni u priručnicima stvarni su slučajevi iz rada Pravnog tima (opisani pod izmijenjenim inicijalima). 

Priručnici su namijenjeni prvenstveno LGB osobama, kako bi se bolje upoznale s pravnim normama u Republici Hrvatskoj i mogućnostima pravne zaštite od diskriminacije i nasilja. Također, dva priručnika su namijenjena sindikatima i poslodavcima/kama s ciljem smanjenja diskriminacije i stigmatizacije LGB osoba na radnom mjestu.

Priručnike možete downloadati izravno:

Vodič o pravima za LGB radnike

Vodič za sindikate o LGB pravima

Vodič za poslodavce o LGB pravima

Možete ih preuzeti i u tiskanom obliku u prostorijama udruge Iskorak svakim radnim danom od 10-16 h. Prema želji priručnike možemo poslati i na Vaše adrese (izvan Zagrebačke županije). Za slanje putem pošte pošaljite nam vaše podatke na informacije@iskorak.org Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript  ili nas nazovite na 0800 444004.

Tagovi: lgbtiq, sindikati, tržište rada

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM