Vijesti

03.07.2009. 14:37:43 (Jutarnji list)

Bianca Matković - ministrica bez portfelja

Bianca Matković, po svemu sudeći, postaje druga najmoćnija osoba u Vladi. Može se reći da će Matković imati ovlasti kao da je potpredsjednica vlade. Koordinacija rada ministarstava na području eurointegracija bit će samo jedan od njenih zadataka u vladi. Ona će moći još intenzivnije i s više ovlasti uvoditi reda u djelovanju vladinih resora.

Ali Matković će preuzeti i značajan dio ovlasti u provođenju unutarnje politike, a koje je do sada imala Kosor.To znači da će Matković predstavljati vladu i prema sindikatima, poslodavcima, te drugim interesnim skupinama hrvatskog društva.


Bianca Matković nije strankinja u Banskim dvorima. Od 2003. do 2007.  bila je šefica premijerova ureda. Već tada bila je utjecajnija i od nekih članova vlade.

Nakon zadnjih izbora Sanader ju je rasporedio u MVP gdje je sada državna tajnica za politička pitanja, a njena moć lani je dodatno povećana nakon što je dobila posebne ovlasti da koordinira rad svih ministara na području europskih integracija. U nekoliko mjeseci natjerala je ministre da nadoknade sve zaostatke u pripremi europskih zakona i propisa. 

Tagovi: bianca matković, vlada

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM