Vijesti

14.08.2009. 14:14:02 (Libelin blog)

Slovenac kaže da nije bilo silovanja!?

 

Da, znamo, ljeto je sezona kiselih krastavaca, kuhanih kukuruza il čega god. Mediji se u nedostatku sadržaja sa Markovog trga preupuštaju lakšim temama.

Al evo jučer i danas se u medijima mogla sresti i teška i ozbiljna tema, no eto napisana vrlo šaljivo.

Norveška turistkinja koja je ljetovala na Hvaru, 2. kolovoza je prijavila je silovanje.

Čitajući jedna od prodavanijih dnevnih listova mogli smo saznati da se dogodio preokret u istrazi.

U jednom dnevnom listu osvanuo je naslov  "Nije bilo silovanja, par se prepustio užicima na plaži". Bez upitnika na kraju, dakle to bi kao trebala biti činjenica ili možda provjerena informacija?!

Stručni tim dotične tiskovine je neslužbeno doznao da je "slovenac koji svako jutro šeta ispred hotela, kobnog dana primijetio mladi par kako izmjenjuje nježnosti i ni prema čemu se nije naslućivalo da če se dogoditi kakav zločin..." pa zatim kaže "poljubac po poljubac i mladić je pred djevojku podastro majicu, a nakon toga su se prepustili užicima" i opet "u tome nije primijetio ništa čudno, ali se nemalo iznenadio kada je vrativši se ugledao skupinu djevojaka koje su vriskom dozivale u pomoć" i tako dalje i tako dalje.

Ostavimo po strani da li je Slovenac koji se javio istražiteljima možda kriminalist ili policajac pa ima iskustva u analizama potencijalno sumnjivih situacija ili je pak seksolog pa je naišao na zanimljiv materijal za proučavanje ili je samo obični voajer koji voli gledati druge. Ovo potonje spada u medicinsku dijagnostiku, al to je sad druga tema.

Zabrinjavajuće je da je uopće moguće da neko objavio ovakav članak, sa ovakvim rekla-kazala informacijama i sa nakaradnim naslovom.

Nije samo zabrinjavajuće nego je i opasno. Pogotovo u zemlji u kojoj živimo gdje se još uvijek u presudama mogu naći izjave o analnim rukovanjima, žrtvama koje su imale prekratke suknje, stopirale i na kraju završile sa premalo masnica.

U zemlji u kojoj se zna po što dolaze strane turistkinje, pogotovo Slovenke, Norvežanke, Čehinje. U zemlji u kojoj je spomenik turistu ingeniozno napravljen kao prikaz turistkinje i lokalnog galeba.

Što zapravo misle novinari/ke ovakovim napisima? Sigurno ne prenijeti točnu i provjerenu informaciju? Saznati istinu? Ma kakvi.

Nažalost, ne misle ništa. I to već dugo vremena.

Tagovi: jutarnji list, libelin blog, mediji, silovanje

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM