Vijesti

31.08.2009. 14:42:06 - Milan BUGARIĆ (Glas Slavonije/Libela)

U posljednja dva mjeseca u Hrvatskoj ubijeno šest žena!

Šest žena ubijeno je u Hrvatskoj u posljednja dva mjeseca! Krvnici su bili muškarci, od čega je u tri slučaja riječ o supružnicima ili bivšim partnerima. U zadnjem porečkom zločinu ubijena je 49-godišnja Osječanka Mira Ljušanin. Nju je nožem izmasakrirao muškarac s kojim je prošle godine kraće vrijeme bila u vezi.

Najbizarniji zločin zbio se prošle nedjelje u Podhumu kod Rijeke. Franko Valić (21) priveden je pod sumnjom da je počinio stravičan zločin. Žrtva je Antonija Lolić (73) iz Podhuma, koja je najprije silovana, a onda ju je napadač usmrtio udavivši je rukama i električnim kabelom. 

 
STRAVA U OZLJU
Niz ubojstava žena počeo je 6. srpnja, kada je u Ozlju kod Karlovca pomahnitali muškarac ubio ženu i pastorku. Mirko Mihićinac (52) iz Ferenaca hicima iz pištolja ubio je svoju pastorku Ivanu L. (30) iz Popovače i teško ranio suprugu Anicu M. (60), koja je od posljedica ranjavanja umrla u kolima Hitne pomoći na putu do Opće bolnice u Karlovcu. Brutalno ubojstvo dogodilo se na parkiralištu ispred ljekarne u središtu grada, samo tridesetak metara od zgrade gradskog magistrata i policijske postaje.

 

ZLOČINI ZBOG PSA I VRAČARE!?
Točno mjesec dana poslije, 6. kolovoza ubijena je Štefica Kranjčec (52) iz Starog Topolja. U ovom slučaju nevjerojatan i neshvatljiv mogući motiv ubojstva. Susjed se navodno razgoropadio kad ga je napao pas Štefice Kranjčec. Zato je psa usmrtio vilama, potom se posvađao sa susjedom pa je ubio i nju!?


Prije šest dana, 24. kolovoza, stravičan zločin šokirao je mještanje baranjskog sela Suze. Umirovljeni poštar Šandor Kugler više puta čekićem i ručnim kopačem udario je svoju suprugu Jelu Kugler (66) po glavi. Nesretna žena zadobila je teške i za život opasne ozljede, od kojih je na mjestu preminula.

Tagovi: nasilje

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM