Vijesti

02.09.2009. 11:35:32 (Barkun.hr)

Centar za građanske inicijative traži istragu u porečkoj policiji

(Foto: a r b o)

Zabrinuti smo zbog sve većeg broja novih slučajeva gubitka života žena starije dobi ali i mladih djevojaka od ruku bračnih ili izvanbračnih partnera, sadašnjih ili bivših, ističe se u priopćenju Centra za građanske inicijative Poreč čije su predstavnice upalile svijeće na mjestu nedavnog ubojstva Mire Ljušanin u Poreču.

Žena je bila izložena sustavnom nasilju zbog kojeg je zatražila pomoć u Policijskoj postaji Poreč, koju nije dobila, ističe se u izjavi. Monstruozno ubojstvo u središtu Poreča jedno je u nizu koje nije spriječeno, a moglo je biti, da su nadležne institucije pravodobno reagirale.

Mira Ljušanin je bila svjesna opasnosti po svoj život pa je i zatražila policijsku zaštitu. Kako je nije dobila tražimo od Državnog odvjetništva istragu o (ne)postupanju policijskih službenika porečke policijske postaje kao i Suda za prekršaje u Poreču, piše u izjavi za javnost Centra za građanske inicijative Poreč povodom ubojstva nedužne žene iz Osijeka koja je sezonski bila zaposlena u Poreču.

Ogorčene predstavnice Centra za građanske inicijative očekuju podizanje optužnog prijedloga zbog nedjelotvorne zaštite i propusta državnih službenika u zaštiti ubijene žene.

U izjavi za javnost predstavnice Centra za građanske inicijative od porečkog gradonačelnika Edija Štifanića očekuju poduzimanje aktivnosti radi podizanja razine sigurnosti građana u Poreču. 

Tagovi: cgi, nasilje, ženske udruge

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (1)

Stari komentari

dzej kay:
trebalo bi protiv odgovornih u policiji podignut optuznicu za suucesnistvo u zlocinu!
02.09.2009. 14:43

Iz drugih medija

AEM