U fokusu

online kampanja iskoraka

Pridruži se kampanji #jasamprotivmrznje

Pridruži se kampanji #jasamprotivmrznje

Iskorak je nakon subotnjeg napada na klub Super Super u kojem se održavao LGBT party izrazio ozbiljnu zabrinutost i oštro osudio napad te zatražio od policije i državnog odvjetništva da pronađu i na odgovarajući način sankcioniraju počinitelje nasilnog napada. Niti jedan slučaj nasilja nad bilo kime i po bilo kojoj osnovi ne smije se tretirati kao manje važan i ostati nekažnjen.

Pokrenuli smo kampanju #jasamprotivmrznje kako bismo upozorili na povećanje govora mržnje i nasilja u javnom prostoru i pokazali svima da mi, građani i građanke Republike Hrvatske, nećemo šutjeti i gledati kako se temelji naše države urušavaju pod izlikom tradicije i domoljublja dok vladajuće stranke relativiziraju govor mržnje i nasilja prema svima koji su drugačiji.

Na zidu poruka se mogu ostaviti poruke korisnika koji su protiv mržnje i nasilja, objave se mogu podijeliti na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram), a može se i donirati za kampanju.

Napadi motivirani mržnjom imaju za posljedicu osjećaj opće nesigurnosti kako među pripadnicima seksualnih i rodnih manjina tako i među građanima grada Zagreba i RH. Tražili smo od Vlade Republike Hrvatske da hitno reagira kako bi se zaustavio opasan trend rasta nasilja u društvu i zločina iz mržnje, a od nadležnih organa da zaštite SVE svoje građane i spriječe ovakve napade u budućnosti.