U fokusu

Rode lansirale novu stranicu

Sve o rodilištima na jednom mjestu

Sve o rodilištima na jednom mjestu

RODA: Prekinimo šutnju

Točno na 8. mart, Dan žena, udruga Roda lansirala je novu inačicu portala o rodilištima, rodilista.roda.hr. Portal je zamišljen kao jedino mjesto gdje trudnice i javnost mogu dobiti recentne i provjerene informacije o svim rodilištima u Hrvatskoj.

Rode pretpostavljaju da će medijima i stručnoj javnosti biti zanimljivi sadržaji poput statistike za 2016. godinu za pojedina rodilišta, od postotka carskih rezova i epiziotomija do broja poroda. Stranica također uključuje informacije o projektu Rodilišta prijatelji majki i o pravima trudnica i rodilja.

Nadalje, trudnicama će posebno biti zanimljivo mogućnost informiranja o trudničkim tečajevima i o recentnim popisima o tome što trebaju ponijeti u svako rodilište za sebe i za dijete uz sve kontakt informacije. Priče s poroda iz rodilišta diljem zemlje su također prisutne te se mogu pretražiti prema rodilištu i vrsti poroda (carski rez, tatine priče s poroda).

Korisnice će moći preko stranice rodilista.roda.hr prijaviti kršenje prava u rodilištima, poslati priču s poroda te saznati više o često nerazumnoj terminologiji i skraćenicama na trudničkim nalazima kroz pojmovnik s više od 300 pojmova s definicijama, pripremljen u suradnji s Hrvatskom udrugom za promicanje primaljstva.

Portal, po prvi puta u Hrvatskoj na engleskom jeziku nudi informacije o sustavu skrbi za trudnice namijenjene strankinjama koje žive u Hrvatskoj.

“Vjerujemo da će portal biti zanimljiv vašim čitateljicama i čitateljima, posebice budućim roditeljima koji će ga konzultirati kad budu birali rodilište u kojem će roditi”, poručuju Rode.