Vijesti

28.09.2009. 15:49:47

3,2,1...Ladyfest Zagreb - Vox Feminae

 

Od srijede 30. rujna do nedjelje 4. listopada u Autonomnom kulturnom centru Medika odvija se treći Ladyfest Zagreb - Vox Feminae, festival umjetničkog stvaralaštva žena.

Programom do sada najbogatije izdanje festivala započinje u srijedu u 20 sati otvorenjem izložbe 'Generacija X - ženske perspektive' na kojoj sudjeluje 15 hrvatskih umjetnica.

Filmski program festivala fokusiran je na snažne ženske glasove koje probijaju rodne stereotipe u svojim ostvarenjima te donosi presijek radova Mirande July, Barbare Hammer, Signe Baumane, Sadie Benning i Jasne Zastavniković. Posebna zanimljivost su ponoćne premijere projekta 'Dirty Diaries'. Riječ je o 12 kratkih pornografskih filmova koje su režirale žene, a koje je financirala švedska vlada.

Glazbeni program tematski je podijeljen, pa će u petak publika moći uživati u alternativnoj rock glazbi kada će se održati koncert nizozemskog benda Suicidal Birds te zagrebačkog The Rock Flocka. Subota je rezervirana za provokativne elekro bitove Starki iz Bosne i Hercegovine te Xenie Flex iz Mađarske. Nedjelja je pak orjentirana na indie glazbu, kada nastupa A.J. Shanti (SAD) i U pol'9 kod Sandre (HR).

O dodatnom pregrštu radionica, radnih sastanaka, prostornih intervencija, buvljaka i predavanja možete više saznati na službenim stranicama festivala: www.voxfeminae.net.

Vox Feminae festival je kreativnosti, sveobuhvatnosti i uvažavanja, specifičnih umjetničkih i angažiranih glasova na kojemu je u odličnoj mjeri utkana informacija i zabava, a podržan je od Ministarstva kulture RH i Hrvatskog audiovizualnog centra. Organizator festivala je udruga Prostor rodne i medijske kulture 'K-zona'.

Filmski program

Tagovi: vox feminae, žene u kultri

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM