Vijesti

13.10.2009. 10:17:12

Festival kao i svaki drugi

Ovogodišnji, drugi po redu Queer sarajevo festival - QSF trajao je od 24. - 28. rujna noseći poruku mira, slobode, tolerancije i razumijevanja različitosti te poziva na plemenitost, ljubav i zajedništvo.

Zbog iskustva sa prošlogodišnjeg Festivala, kada su organizatori/ce, sudionici/e, aktivisti/kinje i posjetitelji/ce bili/e sučeljeni/e i iskusili/e nasilje u najklasičnijem smislu, organizatori/ce su se odlučili/e za drugačiji koncept organizacije. Festival je obilježen postavljanjem billboarda, emitiranjem TV spota i postavljanjem oglasa u najčitanijim dnevnicima i magazinima u BiH. Dakle isključuje izložbe, preformanse i radionice. Odluka je vođena željom da se izbjegnu javna okupljanja imajući u vidu sigurnost dobronamjernih ljudi koji bi sudjelovali i/ili posjetili Festival.

Umjetnici/e u okviru ovogodišnjeg Festivala kroz konkretne vizualne i umjetničke radove ispoljavaju osobne stavove o situaciji u današnjem društvu koje nas okružuje.Želja je promovirati ideju Festivala kulture i umjetnosti koji promiče različitost u jednakosti i odbaciti stereotipna mišljenja i pretpostavke o queer osobama, nudeći pogled na istinu o različitosti/ma te na putu ka toleranciji skupa otkrivati i spoznavati različitosti na najpozitivniji način.

Tagovi: festival, nasilje, queer, queer sarajevo, umjetnost

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM