Razgovor

 • Najtraženija filmska kustosica na 25 FPS-u

  Najtraženija filmska kustosica na 25 FPS-u

  Kada razmišljamo o ženama koje su svojim znanjem i idejama značajno doprinijele filmskoj industriji, ime kanadske kustosice, kritičarke i novinarke Andrée Picard sigurno će se naći na tom popisu. Suradnju s Međunarodnim filmskim festivalom u Torontu započela je 1999. godine, a 12 (...)

 • Irak leti i sanja!

  Irak leti i sanja!

  Iraq Body Count i dalje pažljivo broji mrtva tijela svakoga dana, pa je tako u rujnu u Iraku poginulo oko 2.000 civila. Od početka američke invazije 2003. godine, dokumentirano je gotovo 150.000 poginulih civila. Daleko je ovaj izmučeni Irak od svoga zlatnog doba, kada je u Kući mudrosti (...)

 • 'Spol ne bi trebao biti ograničenje, nego sloboda'

  'Spol ne bi trebao biti ograničenje, nego sloboda'

  Ovogodišnji, deveti po redu PitchWise festival , koji se održao u Sarajevu od 11. do 14. rujna, okupio je mnoge aktivistkinje i aktiviste, umjetnice i teoretičarke te ponudio bogat kulturni, edukativni i umjetnički program. Centralna tema ovogodišnjeg PW-a, Valovi feminizma- ženska (...)

 • Feminizam je posvuda i treba se konzumirati i kroz umjetnosti

  Feminizam je posvuda i treba se konzumirati i kroz umjetnosti

  Sanja Solunac , vizualna umjetnica i aktivistkinja iz Kragujevca, te suosnivačica Wooman magazina za Libelu je govorila o erotici, ženskoj umjetnosti i feminizmu. Je li umjetnost - sloboda? Osjećaš li slobodu u zemlji u kojoj djeluješ? To je jako začarano pitanje.

 • cleo - uvid u filmsku kulturu iz feminističke perspektive

  cleo - uvid u filmsku kulturu iz feminističke perspektive

  cléo je časopis koji je nastao kao doprinos filmskoj kulturi koristeći feminističku perspektivu i ideje. Urednica i osnivačica časopisa Kiva Reardon iza sebe ima višegodišnje iskustvo u radu na filmu i televiziji, na područjima komunikacije, produkcije i projekt managementa.

 • Kamera kao pojas za spašavanje

  Kamera kao pojas za spašavanje

  Još jednom (produkcija: Kinematograf, 2014.) film je iz radionice redateljskog dvojca – Ane Opalić i Noaha Pintarića – premijerno prikazan na ovogodišnjem ZagrebDoxu . Ana i Noah u filmu se, uz tri prijateljice ( Ivanu , Mimu i Helenu ), pojavljuju kao (...)

 • 'Ako želite pisati o važnim stvarima, volonterski rad je neminovan'

  'Ako želite pisati o važnim stvarima, volonterski rad je neminovan'

  Slobodanka Dekić urednica je portala diskriminacija.ba te radi na edukativnom programu Mediacentra Sarajevo . Aktivna je na području LGBTIQ i mirovnog aktivizma, a bavi se i medijima. S Libelom je razgovarala o mainstream i neprofitnim medijima, pokrivanju LGBTIQ tema u (...)

 • 'Kad odrastemo imamo veću snagu nešto promijeniti'

  'Kad odrastemo imamo veću snagu nešto promijeniti'

  Prije 14 mjeseci, škotski glumac, dramski pisac i aktivist Matthew McVarish počeo je hodati Europom zbog samo jednog cilja: probuditi svijest ljudi o seksualnom zlostavljanju djece. Zagreb je bio 21. grad koji je posjetio, a tijekom njegova boravka u Hrvatskoj imala sam prilike (...)

 • Tamara Abdul Hadi i velike bliskoistočne isključivosti

  Tamara Abdul Hadi i velike bliskoistočne isključivosti

  Tamara Abdul Hadi rodila se u Ujedinjenim Aarapskim Emiratima, roditelji su joj iz Iraka, odrasla je u Kanadi. Čim je zaradila svoju kanadsku diplomu, preselila se u Dubai i započela svoju fotoreportersku karijeru. Posljednjih deset godina radovi su joj objavljivani u Guardianu, New York (...)

 • Izigrana je demokratska procedura

  Izigrana je demokratska procedura

  Kako bi se osiguralo kvalitetno i sustavno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u škole, organizacije civilnog društva koje se bave neformalnim obrazovanjem i ljudskim pravima, udružile su se u GOOD inicijativu . Ona djeluje od 2008. godine te se članice inicijative, između ostalog, zalažu (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija