Razgovor

 • Latinska Amerika = borba za jednakost

  Latinska Amerika = borba za jednakost

  Povijest Južne Amerike ispisana je borbama za jednakost. Odraz je to društva u kojem je duboko ukorijenjena netolerancija i nepravda kojoj se čak niti u 21.stoljeću ne nazire kraj. O problematici i povijesti latinoameričkog društva razgovarala sam s Gabrielom Segal , profesoricom na fakultetu (...)

 • 'Crtam drugačiji Afganistan'

  'Crtam drugačiji Afganistan'

  Ona je prva afganistanska ulična umjetnica , bori se za bolje danas, grafite crta, ali i sanja, želja joj je surađivati s Banksijem. To sam čitala i znala o Shamsiji Hassani , ali sam htjela još malo više, pa sam je kontaktirala u želji da popričamo/tipkamo.

 • Svi/e bismo trebali/e biti feministi/feministkinje

  Svi/e bismo trebali/e biti feministi/feministkinje

  Nigerijska književnica Chimamanda Ngozi Adichie, autorica kod nas poznatog romana Polovica žutog sunca , u svojim se djelima prvenstveno bavi nigerijskom poviješću, političkim i ekonomskim poteškoćama, no uspijeva joj i dotaknuti probleme malih ljudi i razvoj njihovih životnih priča. 2009. (...)

 • Interdisciplinarno propitivanje i društveno aktivno čitanje mode

  Interdisciplinarno propitivanje i društveno aktivno čitanje mode

  On other skin_ "'On' kao prijedlog 'na' – 'sve što je na koži'. 'On' kao prijedlog 'o' – 'o drugoj koži'". On other skin_ (OOS) nije još jedan modni blog. To je prije svega blog koji, između ostaloga, baveći se modom naglasak stavlja na drugačija čitanja odjeće ističući njezinu (...)

 • Ekskluzivno iz Tunisa: 'Nećemo izgubiti svoja prava'

  Ekskluzivno iz Tunisa: 'Nećemo izgubiti svoja prava'

  U Tunisu su u tijeku pripreme za predstojeće opće izbore. Nakon intenzivnih prošlogodišnjih podjela, nesuglasica i rasprava, vladajuće i oporbene stranke sklopile su sporazum. Nacionalna osnivačka skupština Tunisa (NCA) bila je zadužena za izradu novog Ustava. Rasprava, koja je započela 3. (...)

 • Spremna sam se boriti

  Spremna sam se boriti

  U ponedjeljak 23. prosinca Nadežda Tolokonjikova je po objavljenoj amnestiji izašla na slobodu. Već u utorak se srela s Marijom Aljohinom , drugom članicom grupe Pussy Riot koja je također amnestirana. Aljohina je svoju kaznu izdržavala u Nižegorodskoj oblasti i radi (...)

 • IT je za žene!

  IT je za žene!

  Amina Kadrić magistrica je informacijskih sustava te je zajedno s Libelinom urednicom Karmelom Gajdek sudjelovala na Disco Techu . DiscoTech je bio završni događaj u okviru 16 dana aktivizma i kampanje "Preuzmi kontrolu nad tehnologijom" u organizaciji One World platform for (...)

 • 'Bezobrazno nas uvjeravaju da je naše zdravstvo ekstravagantni luksuz'

  'Bezobrazno nas uvjeravaju da je naše zdravstvo ekstravagantni luksuz'

  "Nikada nećemo uvesti američki način razmišljanja o zdravstvu, ali mi već imamo izrazito nepravedan sustav u kojemu pri raspodjeli resursa dominira meritokratski pristup - neki oboljeli mogu dobiti sve, a neki ništa", kaže novinarka Nataša Škaričić u intervjuu za Lupigu , uz tvrdnju da su (...)

 • 'Osjećam da radim za ljudski rod'

  'Osjećam da radim za ljudski rod'

  Transrodna Goca (Goran) živi u Beogradu, bavi se prostitucijom, odgaja nećakinju, ima problema s mlađim dečkom i uzima ilegalno nabavljene ženske hormone. Radnja je to dokumentarnog filma "Ja kad sam bila klinac, bila sam klinka" koji je prikazan u zagrebačkom Kinu Europa tijekom (...)

 • 'Radnike i radnice se pretvara u slabu, ucjenjivu stranu radnog odnosa'

  'Radnike i radnice se pretvara u slabu, ucjenjivu stranu radnog odnosa'

  Emisija Radio Studenta Širenja područja borbe ugostila je Enu Knežević pravnicu Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i članicu inicijativa Za rad spremne i Ženske fronte za radna i socijalna prava.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija