Razgovor

 • Zoe Gudović: 'Izađi iz komfora, vidi šta se oko tebe dešava!'

  Zoe Gudović: 'Izađi iz komfora, vidi šta se oko tebe dešava!'

  Zoe Gudović upoznala sam jedne jeseni u Ljubljani, ima od toga nekoliko godina. Smrzavale smo se u Metelkovoj u dvorani gdje smo imale radionicu na feminističkom festivalu "Rdeča zora nad Mestom Žensk". Bila je nevjerojatno britka i znala je riječima ubosti baš kako i kad treba.

 • 'Hrvatska u kojoj mi želimo živjeti je antifašistička u svojoj srži'

  'Hrvatska u kojoj mi želimo živjeti je antifašistička u svojoj srži'

  Pod parolom 'Još Hrvatska ni' propala' u subotu se održava 15. Povorka ponosa. Nakon prošlogodišnjeg širenja područja borbe, sluteći kakva nam se vremena spremaju, Zagreb Pride je u svoj fokus stavio antifašizam. Ove godine Organizacijski odbor Povorke ponosa nastavlja lanjskim (...)

 • Iva Tomečić, Crol: Želimo uključivo društvo, zato smo i same takve

  Iva Tomečić, Crol: Želimo uključivo društvo, zato smo i same takve

  Ove subote Crol, nekada forum, a danas i LGBT news portal slavi svoj 17. rođendan, a tim smo povodom razgovarale s Ivom Tomečić , njihovom glavnom urednicom. Crol već nekoliko godina predstavlja ključan izvor informacija za pitanja povezana sa LGBT tematikom, ali i drugih manjinskih (...)

 • 'Naš je cilj osnažiti žene i upoznati ih s pravima u porodu'

  'Naš je cilj osnažiti žene i upoznati ih s pravima u porodu'

  Doula je, kako navodi Hrvatska udruga doula , "educirana i iskusna profesionalka koja pruža kontinuiranu emocionalnu, fizičku i informativnu potporu majci prije, tijekom i netom nakon poroda; ili koja pruža emocionalnu i praktičnu potporu tijekom razdoblja babinja".

 • Mikro-politički online prostor za registriranje seksizama

  Mikro-politički online prostor za registriranje seksizama

  Već neko vrijeme na prostranstvima Facebooka sve veću pažnju nam okupira stranica pod nazivom Krajnje Neuračunljive na kojoj se oštrim, kritičkim i ironijskim pristupom dekonstruiraju i propituju patrijarhalni i diskriminirajući obrasci hegemonijskog heteronormativnog maskuliniteta, te se (...)

 • Povezani smo, a ne rangirani

  Povezani smo, a ne rangirani

  Intervjuirala sam Gloriju Steinem nekoliko puta tijekom godina i svaki je put bila izvor snažnih misli i inspiracije. Nedavno sam se našla s njom kako bismo porazgovarale o njenoj novoj autobiografiji, My Life on the Road , koja je postala jedan od bestsellera s liste New York Timesa.

 • 'Ideja je bila stvoriti atmosferu za treniranje koja je podržavajuća za sve'

  'Ideja je bila stvoriti atmosferu za treniranje koja je podržavajuća za sve'

  U prostorima Medike u Zagrebu već duže vremena glazbu ne puštaju samo izvođači čija se publika okuplja u kasnim večernjim satima, već i Petra Gluščić Puljek , voditeljica treninga Kvir kolektiva. Opuštena atmosfera koju razbiti može jedino težina zadataka koju pred vježbače i vježbačice (...)

 • Žen: 'Nije bitno kolika je naša kap, mi mijenjamo svijet'

  Žen: 'Nije bitno kolika je naša kap, mi mijenjamo svijet'

  Prošlogodišnji album 'Jantar' grupe Žen osvojio je sve - od publike preko glazbenih kritičara/ki do top ljestvica. Eva, Sara, Ivona i Tanja zadnjih desetak mjeseci koncertne dvorane u Hrvatskoj, ali i regiji, a dojmovi su svugdje isti - energičnost, pozitiva i sjajna izvedba.

 • 'To će biti najlepši deo grada, a ne prljave udžerice!'

  'To će biti najlepši deo grada, a ne prljave udžerice!'

  Libela je jedan od rijetkih medija koji je na ovim prostorima izvještavao o inicijativi "Ne da(vi)mo Beograd" . Jutarnji list primjerice projekt "Beograd na vodi" uzdiže na "visinu" balkanskog Dubaija , devastaciju grada naziva "čišćenjem", a za opis inicijativa i pojedinaca/ki koje se (...)

 • 'Gledanje u kaldrmu' govori isključivo o dostojanstvu žene

  'Gledanje u kaldrmu' govori isključivo o dostojanstvu žene

  Članak 3. Zakona o zabrani nošenja zara i feredže : Kaznit će se do tri mjeseca zatvora ili novčanom kaznom do 20000 dinara ona ili onaj koji/a a) nosi zar ili feredžu, odnosno pokriva lice, b) od svojih ukućana zahtijeva da nosi zar ili feredžu, odnosno pokriva lice.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM