Razgovor

 • RAD - novine o radničkim pravima i radu

  RAD - novine o radničkim pravima i radu

  Nakon niza godina neprisutnosti rada i radništva u medijima, došlo je vrijeme da se takva slika promijeni. Medijska scena u Hrvatskoj dobila je novog člana, novine o radnim pravima i suradnji – RAD . Sve je započelo od ideje stvaranja fronte sindikata i civilnog sektora u borbi (...)

 • 'Potrebno je povećati vidljivost mladih LGBT osoba kroz edukaciju'

  'Potrebno je povećati vidljivost mladih LGBT osoba kroz edukaciju'

  U kolovozu 2014. godine na snagu je stupio Zakon o životnom partnerstvu osoba istog spola . Protivnici/ce donošenja tog zakona, odnosno pokretači/ce referenduma Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?, udruga U ime obitelji i (...)

 • Želim da dokumentarni filmovi budu osobno iskustvo

  Želim da dokumentarni filmovi budu osobno iskustvo

  Jedna od najznačajnijih autorica dokumentarnog filma, Kim Longinotto posebna je gošća 11. ZagrebDox festivala. Gotovo 40 godina Kim u filmovima progovara, suosjeća i daje glas zlostavljanim, višestruko diskriminiranim, snažnim ženama diljem svijeta.

 • Trojanac TTIP ugrožava standard naših života

  Trojanac TTIP ugrožava standard naših života

 • Mijenjamo stanje u kojem su žrtve i svjedoci/kinje prepušteni sami sebi

  Mijenjamo stanje u kojem su žrtve i svjedoci/kinje prepušteni sami sebi

  Udruga za podršku žrtvama i svjedocima/kinjama osnovala je Nacionalni pozivni centar i liniju besplatnog broja za žrtve kaznenih djela i prekršaja (tel: 116 006), s ciljem poboljšanja položaja žrtava i svjedoka/kinja, unapređenja postojećeg sustava podrške žrtvama i svjedocima/kinjama te (...)

 • Rebecca Gomperts: ' Inducirani pobačaj više nikada ne mora biti nesiguran'

  Rebecca Gomperts: ' Inducirani pobačaj više nikada ne mora biti nesiguran'

  Rebecca Gomperts je nizozemska ginekologinja, aktivistkinja i umjetnica. Osnivačica je Women on waves i Women on web , inicijativa koje ženama širom svijeta omogućuju siguran pobačaj. Women on web je online servis za konzultaciju i nabavku lijekova za siguran prekid trudnoće, dok (...)

 • 'Povijest je stroj! Povijest je Montažstroj!'

  'Povijest je stroj! Povijest je Montažstroj!'

  Montažstroj hrvatski je neologizam, a sastoji se od riječi 'montaža' "u značenju spajanja, filmske i video montaže, ali i rada na pokretnoj traci i riječi 'stroj' u smislu futurističkog ideala s početka 20. stoljeća apliciranog na sve vrste umjetnosti, a također i u značenju postrojavanja i (...)

 • Memento prijateljstva

  Memento prijateljstva

  Deset svestranih prijateljica osnovalo je novu splitsku Kulturno umjetničku udrugu Flomaster koja se već na samom početku svog rada istaknula zanimljivim projektima i nominacijom za LOTY 2014 . Neposredni povod za razgovor s djevojkama iz Flomastera njihova je izložba Memento (...)

 • Raspravljajmo o feminizmu u kontekstu umjetnosti

  Raspravljajmo o feminizmu u kontekstu umjetnosti

  Definiranje feminizma i propitivanje položaja žena u umjetnosti otvara brojne mogućnosti novim generacijama koje svoje buduće profesije grade u tom smjeru. Zbog nedovoljno pozornosti koja je prisutna na području feminističke povijesti umjetnosti i suvremene vizualne kulture, mnogi studenti/ce (...)

 • O povijesti, sjećanju i životu blizu živih

  O povijesti, sjećanju i životu blizu živih

  Tamara Erde je francusko-izraelska redateljica koja kreativno djeluje u različitim medijima – od dokumentarnih i igranih filmova, do performansa i instalacija. Erde je hrabra umjetnička duša, koja često uzima ono najintimnije, duboko osobno, i prenosi to u svoju umjetnost.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija