Sa stavom

NESLAVNO PROPALI

Na Trgu više golubova, nego prosvjednika protiv izbjeglica

Na Trgu više golubova, nego prosvjednika protiv izbjeglica

‘Radikalna’ skupina Facebook pljuvača najavila je za danas prosvjed protiv izbjeglica na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Na prosvjedu, koji je u virtualnom svijetu attendalo gotovo 5 tisuća ljudi, na kraju je bilo više golubova, nego ljudi. Nekolicina nadobudnika koja je s riječi ipak prešla na djela pognutog je repa čekala pod repom konja na Trgu išekujući svoje suborce i suborkinje koje, eto, nikako da stignu. 

Dolaskom na Trg istupili su iz svojeg malog virtualnog svijeta koji okuplja 19 tisuća mrzitelja jakih na riječima i ni na čemu drugome i stigli u onaj stvarni – u kojem se sablažnjavamo nad njihovom mržnjom, a ne životnom mukom izbjeglica koje iz ratom razorenih zemalja pokušavaju pronaći mir i sigurnost na nekom drugom mjestu. Nije ni čudo što se onda ta silna gomila od njih čak troje iščuđavala kako se nikome drugome subotnje prijepodne nije dalo trošiti na ksenofobiju.

Nismo mogle odoljeti, malo smo prošvrljale grupom i očekivano naišle na hrpu dragocjenih objava. U doba dok su se pripremali na prosvjed, očekivanja su bila, pa recimo, velika.

{slika}

U Vukovaru je naglo ćirilica prestala biti problem, a nad grad se nadvila prijeteća opasnost od islama. 

{slika}

Jedan je, neizbježno, pribjegao zastrašivanju i širenju dezinformacija, o čemu smo pisale jučer

{slika}

Na kraju se, eto, na našu radost, nisu okupili. Dvoje ih je bilo poprilično uzrujano zbog toga. Loša organizacija, k vragu!

{slika}

{slika}

{slika}