U fokusu

Danijela Lovoković o sebi

Danijela Lovoković o sebi

Danijela Lovoković, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Osijeka predstavila se na web stranici kampanje Snaga grada koalicije HDSSB-HNS. Evo što kaže:

Osječanka od 16. ožujka 1968., a time i Ribica u horoskopu. Utjecaj planeta je već odlučio da će imati izražen smisao za estetiku i nezanemarivu umjetničku žicu stoga 1987. upisuje Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i stječe zvanje diplomirane inženjerke arhitekture.

S obzirom da je “samo mijena stalna”, od 1993. do danas, promijenila je nekoliko radnih mjesta pa je tako svoj “trag” ostavila u Zavodu za urbanizam d.d., Gradskom poglavarstvu Grada Osijeka, S. nekretninama d.o.o. i kao Povjerenica Vlade RH za Grad Osijek.

Ničim izazvana upisuje i poslijediplomski studij na Građevinskom fakultetu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, pod nazivom Organizacija građenja, i stječe epitet vječne studentice (na radost svog supruga Roberta).

1995. g. na Svijet dolazi Iva sa velikim okama i crnom kosicom, a pet godina poslije tu je i Katja. Ovo veselo društvo obožava životinje pa neprestano imaju i nekog pridruženog člana obitelji ( osim mačke, ribice i kornjače, pred Uskrs tu je zec, a pred Božić uhvate i nekog Djeda Božićnjaka).

Uz svoje redovite radne i obiteljske obveze aktivno sudjeluje u radu Društva arhitekata Grada Osijeka i Upravnog vijeća Agencije za obnovu osječke Tvrđe, a kada joj to sve nije dovoljno odbacuje svoj malograđanski oklop i uskače u odijelo supermame pišući dječje zadaće, obavljajući kućne poslove i pripremajući kulinarske delicije. Nije Ana Ugarković, ali ima perspektive. Trenutno je u pregovorima sa poznatom TV kućom koja je prepoznala njezin veliki potencijal i koja razmišlja o eventualnoj Aninoj zamjeni, evo njihovog kratkog objašnjenja: Ljudima je dosadilo peći prasetinu u maslinovom ulju, a pametna Danijela je shvatila da se treba vratiti čistoj svinjskoj masti. Na taj način Slavonija bi konačno iskočila u čitavoj Hrvatskoj.

Voli šetnje gradom, pecanje s djecom i djedom (idealan način za neprimjetno odlaganje mozga na policu), plivanje, umjetnost, zagonetke (od Rubikove kocke, matematike, križaljke do krimića iako je upravo ona najveća enigma svome suprugu koji je presretan što je ona tako samozatajna), knjige, glazbu, putovanja, druženja s prijateljima.

Ona je veliki altruist, filantrop, hedonist, humanist, vizionar, prema vlastitom odabiru nepušačica, idealna prijateljica i poznanica,….nije Majka Tereza ali je uvijek tu, za sve i svakoga.