U fokusu

Gaija na sjednici Europskog parlamenta

Danska zastupnica u Europskom parlamentu Hanne Dahl na sjednicu tog tijela u Strasbourgu dovela je svoju tromjesečnu kći Gaiju. Dahlova, inače zastupnica euroskeptične stranke JuniBevægelsen, rekal je da je na sjednicu u četvrtak morala povesti malenu jer se njen muž, koji je na porodiljnom dopustu i inače vodi brigu Gaiji, morao vratiti kući u Dansku.

Gaija na sjednici Europskog parlamenta

Danska zastupnica u Europskom parlamentu Hanne Dahl na sjednicu tog tijela u Strasbourgu dovela je svoju tromjesečnu kći Gaiju. Dahlova, inače zastupnica euroskeptične stranke JuniBevægelsen, rekal je da je na sjednicu u četvrtak morala povesti malenu jer se njen muž, koji je na porodiljnom dopustu i inače vodi brigu Gaiji, morao vratiti kući u Dansku. Inače, Dahlova je dva tjedna ranije oštro kritizirala Europski parlament jer ne dopušta porodiljni dopust svojim zastupnicama.

– Možemo jedino odstupiti sa svog položaja, no ne smijemo se vratiti. Ne možemo čak ni izabrati privremenu zamjenu – potužila se novopečena majka.

Također, poriče da je dovođenje kćeri na posao bila politička poruka.

– Budući da je moj suprug toliko puta bio uz nju dok je vrištala, odlučila sam je povesti sa sobom.

– Danskoj vrlo blagonaklono gledamo na dojenje u javnosti, a tako bi trebalo biti i ovdje – izjavila je.

 Hanne Dahl za utorak je najavila ponovno pokretanje inicijative za dozvoljavanje rodiljnog dopusta zastupnicama i zastupnicima u Europskom parlamentu. 

-Jednostavno, došlo je vrijeme da zastupnicima dozvolimo da imaju djecu – zaključila je europarlamentarka.