U fokusu

Jasmina Gruičić kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Labina?

U cijelosti prenosimo članak s portala www.novifoji.com

“Iako nam niti jedan labinski SDP-ovac, kojih smo pitali, to nije htio potvrditi, vrlo je vjerojatno da će SDP na direktnim izborima za gradonačelnika Labina Demetliki suprotstaviti Jasminu Gruičić. Ako se to doista dogodi onda već sada možemo reći da je Tulio Demetlika dobio prvu ozbiljnu protivnicu i to iz pet razloga.

Prvo, Jasmina Gruičić je kandidat SDP-a, što joj već u startu donosi 20 posto glasova, a ako se nastavi trend s parlamentarnih izbora, možda i više.

Drugo, Jasmina Gruičić je već godinama u politici, najprije indirektno kao novinar koji je pratio politiku, a potom i kao gradska vijećnica SDP-a. Osim toga i po struci je diplomirana politologinja, što znači da politiku ima u malom prstu.

Treće, Jasmina Gruičić je osoba širokih intelektualnih nazora, vrlo načitana, a radeći dugo godina kao novinarka ušla je u srž mnogih komunalnih i društvenih problema i da, kojim slučajem, doista bude izabrana za labinsku gradonačelnicu, na svoje novo radno mjesto sigurno ne bi došla nespremna (što bi se eventualno moglo dogoditi nekom nezavisnom kandidatu).

Četvrto, Jasmina Gruičić predaje u SŠ “Mate Blažine” i, prema našim saznanjima, među učenicima je dosta popularna zbog jednostavnog pristupa i razumljivih predavanja. Mnogi od njih će iduće godine prvi put u životu izaći na izbore.

Peto, njezin sin Vladimir, rukometaš Poreča i reprezentacije Hrvatske (na širem popisu) u ovom je trenutku najuspješniji labinski sportaš. Pored toga, Vlado je primjer mladića kojeg, osim sportskih, krase i mnoge ljudske vrline, vrlo je omiljen među svojim vršnjacima i zbog toga bi sigurno mnogi mladi Labinjani glasali za “Gruičićevu staru”.”